cardano, ada
Cardano

Cardano onder druk: Crypto analist verwacht verdere prijsdaling

De koers van Cardano (ADA) heeft recent een periode van relatieve stabiliteit doorgemaakt, met prijsschommelingen tussen de $0,57 en $0,60. Deze stabiliteit volgde op een poging op 18 februari om de kritieke prijsgrens van $0,60 te overstijgen, waarbij de koers kortstondig bijna de $0,64 bereikte.

Ondanks deze uitbraak kon de munt echter niet lang boven het $0,60 niveau blijven. Na een terugval onder deze grens op 21 februari, ondernam Cardano een tevergeefse poging om weer boven de $0,60 te komen op 22 februari.

Gezien deze recente ontwikkelingen en de moeite die Cardano ondervindt om boven het $0,60 niveau uit te komen, wijzen technische indicatoren erop dat er een kans bestaat op een verdere daling van de Cardano koers in de nabije toekomst.

Verwachte daling van ADA prijs

Crypto-analist Ali Martinez verwacht dat de koers van ADA spoedig een correctie zal ondergaan. Hij deelde zijn inzichten op het social media platform X, waar hij zijn technische analyse baseerde op de drie-daagse prijsgrafiek van Cardano. De kern van zijn analyse is de TD Sequential indicator, een tool die hij specifiek aanwijst als een betrouwbare voorspeller van toekomstige prijsbewegingen voor ADA.

Historisch gezien heeft de TD Sequential indicator meerdere keren met succes een aankomende correctie gesignaleerd voor ADA. De laatste twee keer dat deze indicator een signaal gaf, volgde er inderdaad een prijscorrectie. Dit patroon versterkt Martinez’s vertrouwen in de voorspellende waarde van de indicator.

De TD Sequential indicator is ontworpen om de punten van trendvermoeidheid te identificeren en de potentiële omkeringen van prijstrends aan te geven. Op dit moment suggereert de indicator een omkering van de huidige opwaartse trend, wat Martinez doet concluderen dat er een waarschijnlijke daling van de ADA koers aanstaande is.

ADA koers terug naar $0,45

Het is niet duidelijk tot hoe laag de koers mogelijk kan zakken, Martinez maakte namelijk geen schatting van een lokale prijs bodem. Op basis van steunniveaus bieden de $0,55 en $0,50 prijsniveaus sterke steun voor de koers. Mocht de ADA prijs nog verder zakken dan kan de koers terugzakken tot de lokale bodem van 23 januari, wat resulteert in een $0,45 prijs. Een daling van 23% ten opzichte van de huidige waarde.  

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Volgens oprichter Hoskinson is Cardano een must-have voor iedereen
Cardano (ADA) in de lift: Groei en vernieuwing trekken aandacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging