Cardano, ada
Cardano

Cardano-oprichter Charles Hoskinson bevestigt voortgang van privacy-sidechain Midnight

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft bevestigd dat de ontwikkeling van de privacygerichte sidechain Midnight volgens plan verloopt. Dit nieuws volgt op een update van Stevan Lohja, Developer Relations Engineer bij Input Output (IOHK), die een kijkje achter de schermen gaf in de voortgang van het project.

Voortgang van Midnight in beeld

Lohja deelde recent een afbeelding op het sociale mediaplatform X, waarin technische logs van de “midnight-node-testnet” te zien waren. Deze logs toonden activiteiten zoals het synchroniseren van blokken en het valideren van operaties, essentiële processen om de stabiliteit en functionaliteit van het Midnight-netwerk te waarborgen. Dit suggereert dat Midnight goed op weg is om een stabiele testomgeving te realiseren.

Hoskinson reageert met vertrouwen

In reactie op Lohja’s post, reageerde Hoskinson met een humoristische Star Wars-meme van keizer Palpatine, waarin hij aangeeft dat alles verloopt zoals gepland. Hiermee wilde hij de Cardano– en Midnight-gemeenschappen geruststellen dat de ontwikkeling van de privacy-sidechain soepel verloopt.

Privacy en naleving: de kern van Midnight

Midnight is ontworpen als een sidechain voor Cardano, gericht op het combineren van privacy met naleving van regelgeving door gebruik te maken van zero-knowledge cryptografie. Dit maakt het mogelijk om privétransacties en gedecentraliseerde applicaties te draaien zonder concessies te doen aan veiligheid of transparantie.

Het netwerk zal werken met twee native tokens: NIGHT en DUST. NIGHT dient voor governance en gebruiksdoeleinden, terwijl DUST als gas token zal fungeren. Deze tokens vormen de ruggengraat van het economische systeem van Midnight.

Nightpaper en toekomstplannen

Onlangs publiceerden de ontwikkelaars van Midnight de “Nightpaper”, een whitepaper waarin het technologische raamwerk, de roadmap en de visie voor de sidechain worden uiteengezet. Hierin wordt benadrukt hoe Midnight de kloof tussen privacy en naleving van regelgeving wil overbruggen.

Momenteel bevindt Midnight zich in de Devnet-fase, met een testnet-lancering in het vooruitzicht. Dit aankomende testnet biedt het publiek de kans om het netwerk in een veilige omgeving te verkennen en testen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Cardano nieuws

Cardano (ADA) nadert top 10 na koersstijging door toenemende whale-activiteit
Cardano-oprichter Charles Hoskinson ontmoet Argentijnse president Javier Milei om de toekomst van cryptocurrency te bespreken
Cardano lanceert innovatief protocol om Solana’s transactiesnelheid te evenaren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen