cardano, ada
Cardano, Tron

Cardano verliest plaats in top 10 cryptomarkt terwijl Tron’s TRX stijgt

De TRX-token van het Tron-netwerk heeft de afgelopen dagen een indrukwekkende prestatie neergezet, zo goed zelfs dat het nu Cardano (ADA) uit de top 10 van grootste cryptomunten heeft verdrongen.

In de afgelopen week is de koers van TRX met meer dan 16 procent gestegen, wat aanzienlijk bijdraagt aan zijn nieuwe positie in de ranglijst.

Tegelijkertijd heeft Cardano slechts een magere winst van 3 procent geboekt, waardoor het zijn plaats in de top 10 heeft verloren aan de sterk presterende TRX-token.

Cardano’s terugval

Cardano heeft al geruime tijd te kampen met tegenvallende prestaties. Tijdens de bull run van 2020-2021 bereikte de ADA-token ooit een indrukwekkende derde plaats in de cryptorankings en steeg naar een hoogtepunt van $3,10. Sindsdien heeft de munt echter weinig positief prijsverloop laten zien.

De koers van Cardano is sindsdien aanzienlijk gedaald en ligt op het moment van schrijven slechts op $0,34. Deze langdurige neerwaartse trend benadrukt de uitdagingen waarmee Cardano momenteel wordt geconfronteerd in een steeds concurrerender cryptomarkt.

Cardano grafiek 1 week per candle
Cardano grafiek 1 week per candle – Bron: TradingView

De opmerkelijke opmars van Tron (TRX)

Tron’s TRX-token heeft de afgelopen tijd opvallend goed gepresteerd. De munt is in het afgelopen jaar met maar liefst 98 procent gestegen en wordt momenteel verhandeld op $0,1482. Deze sterke opmars heeft ertoe geleid dat Tron nu Cardano voorbij is gestreefd in de cryptorankings.

Er zijn zeker redenen voor deze indrukwekkende groei van Tron. De Tron blockchain is nu de op één na grootste in stablecoin marktaandeel, slechts net achter Ethereum. Gegevens verzameld door Coin Metrics Network tonen aan dat de stablecoin-voorraad op Tron momenteel rond de $61 miljard schommelt, wat 38% van het totale stablecoin-marktaandeel vertegenwoordigt, dat op $161 miljard staat. Dit is een aanzienlijke groei ten opzichte van de $46,6 miljard die Tron een jaar geleden beheerde.

Daarnaast winnen ook memecoins op het Tron-netwerk aan populariteit, wat bijdraagt aan het toenemende gebruik van de blockchain. Deze ontwikkelingen zijn gunstig voor de TRX-koers, omdat ze niet alleen het gebruik van de Tron blockchain stimuleren, maar ook het vertrouwen van beleggers in de toekomst van TRX versterken.

Cardano’s strijd om relevantie in de cryptomarkt

Dit is niet de eerste keer dat ADA zijn positie in de hogere regionen van de cryptomarkt heeft verloren. In mei klom het door Telegram gesteunde token Toncoin (TON) naar de top 10 van cryptorankings en haalde daarmee ADA in. Na deze verschuiving werd TON de negende grootste cryptomunt qua marktwaarde.

Sinds de oprichting in 2015 door een team onder leiding van Charles Hoskinson heeft Cardano verschillende producten ontwikkeld met als doel de wereld te verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is Emurgo Africa, dat streeft naar het bevorderen van blockchain-innovatie op het Afrikaanse continent. Ondanks deze inspanningen wordt Cardano door critici vaak aangeduid als een “spookketen,” met slechts 23.805 actieve wallets, in tegenstelling tot de 350.000 van Ether en de 1,9 miljoen van Tron, volgens gegevens van DeFi Llama.

De achterstand van Cardano wordt verder benadrukt door de totale waarde die op het netwerk is vastgelegd, die op $177 miljoen staat — goed voor de 29e plaats — terwijl Ethereum, Solana en Tron de top drie posities bezetten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Tron of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
XRP of Cardano: Welke cryptomunt gaat beter presteren volgens ChatGPT?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag