Cardano, ADA
Cardano

Cardano voert nieuwe staking update door

Cardano (ADA) heeft de afgelopen week een opmerkelijke stijging van meer dan 13% ervaren. Te midden van deze groei is er een belangrijke netwerkupdate aangekondigd door de Cardano Foundation. Na raadpleging van de stake pool operators (SPO’s) – de individuen of entiteiten die stake pools beheren – is besloten om enkele netwerkparameters aan te passen.

Een van de belangrijkste wijzigingen is de verlaging van de ‘minPoolCost’-parameter van 340 ADA naar 170 ADA, die op 27 oktober ingaat. Deze aanpassing stelt SPO’s in staat hun operationele kosten te verlagen. Hierdoor kunnen kleinere stake pools concurrerender worden door lagere kosten aan hun gebruikers aan te bieden. Dit bevordert decentralisatie, omdat het voor gebruikers aantrekkelijker wordt om hun ADA tokens bij deze pools onder te brengen.

Meer decentralisatie binnen een blockchain netwerk is doorgaans positief. Het maakt een netwerk minder kwetsbaar voor aanvallen. Wanneer controle over het netwerk verspreid is over vele nodes, wordt het een uitdaging voor een enkele entiteit om dominantie te verkrijgen. Bovendien zorgt een gedecentraliseerde structuur voor een hogere robuustheid en veerkracht: als een of zelfs meerdere nodes uitvallen, blijft het netwerk onverstoord functioneren.

Analist twijfelt aan Cardano’s groei

Hoewel er nieuwe ontwikkelingen zijn rondom Cardano (ADA), zijn analisten het niet eens over de impact hiervan op de koers van ADA. ‘Lady of Crypto’, een bekende analist, uit haar zorgen over de trage ontwikkeling en de beperkte adoptie van het project. Wanneer Cardano wordt vergeleken met concurrerende crypto-projecten zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL), lijkt het achter te lopen op gebieden als innovatie, marktacceptatie en transactie-efficiëntie. Daarnaast is ‘Lady of Crypto’ kritisch over het uitblijven van zichtbare resultaten uit Cardano’s partnerschappen, wat twijfels zaait over de toekomstige groei en het succes van de munt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Cardano (ADA) beleeft opmerkelijke stijging: TVL bereikt hoogste niveau sinds Maart 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers