Decentralized-Finance-DeFi
Blockchain

Celo, Aave, Curve en Sushi lanceren DeFi-initiatief van $100 miljoen

Celo was iets van plan voor DeFi-gebruikers. Nu maken DeFi-protocollen zoals Aave, Curve en Sushi dit nog aantrekkelijker.


DeFi for the People

Celo heeft vandaag een financiering van $100 miljoen aangekondigd om DeFi toegankelijk te maken voor 6 miljard smartphone gebruikers over de hele wereld. De stichtende leden van het ‘DeFi for the People’ initiatief zijn Aave, Curve, Sushi, 0x, UMA, Valora, Ubeswap en Moola Market. Daarnaast hebben Chainlink, The Graph, RabbitHole en Wrapped.com zich aangemeld als partners.

Samen hebben de protocollen $100 miljoen aan initiële fondsen toegezegd. Het plan is om de helft van het benodigde geld voor eventuele stimuleringsprogramma’s op te zetten. 

PoolTogether is al geïntegreerd met Celo en biedt $500.000 aan prijzengeld. Het is een “no-loss lottery” op de Ethereum-blockchain waarin mensen hun geld bundelen in een rentedragend instrument. Hierbij krijgt één winnaar de beloningen en alle anderen worden terugbetaald.

Ook Aave belooft ondertussen $20 miljoen aan vergoedingen voor degenen die toegang hebben tot het protocol via Celo’s mobiele platform. Gedecentraliseerde exchange Curve heeft $14 miljoen aan geld toegezegd. En Sushi, vooral bekend om zijn Sushi Swap DEX, zegt $10 miljoen toe voor nieuwe handelaren die Celo gebruiken.

Het doel, zei Celo mede-oprichter Rene Reinsberg, is om in vijf jaar 1 miljard gebruikers naar gedecentraliseerde financiën te brengen. 

“DeFi for the People heeft tot doel DeFi voor iedereen toegankelijk te maken door real-world use-cases mogelijk te maken en te focussen op mobile-first adoptie”


Enorme prijsstijging van Celo

De prijs van Celo is gisteren met meer dan 80% gestegen. De prijs van 1 Celo token ligt nu rond de $6,12. Gisteren bereikte de munt even een hoogtepunt van $10.01 per token.