Regulatie

Centrale bank van India wil opheffing crypto ban aanvechten

Het is slechts een paar dagen nadat het Hooggerechtshof van India het verbod van de centrale bank heeft opgeheven. Echter, het gerechtshof moet zich nu al weer voorbereiden op een nieuwe uitspraak. De centrale bank is namelijk van plan een verzoekschrift tot herziening in te dienen. Dit omdat de bank vreest dat digitale valuta het bankensysteem in het land in gevaar kan brengen.


Centrale bank van India gaat dient herzieningsverzoek in

Zoals Newsbit woensdag meldde, heeft het Hooggerechtshof van India eindelijk het verbod op de handel in cryptocurrency ongedaan gemaakt. De opwinding leidde al snel tot een prijsstijging van sommige Indiase crypto projecten terwijl de crypto bedrijven in het land zich voorbereidde op de volgende stappen.

Echter, een lokaal rapport toont nu aan dat de centrale bank een verzoekschrift tot herziening in wilt dienen bij het Hooggerechtshof. De nationale bank is bezorgd dat het gebruik van cryptocurrency uiteindelijk zou kunnen leiden tot verstoring van het banksysteem, aldus het rapport.

Abhishek A Rastogi, een partner bij Khaitan & Co – een bedrijf dat eerder een zaak had aangespannen tegen de richtlijn van de centrale bank, is van mening dat het verzoekschrift de uitspraak niet zou veranderen. Bovendien merkte hij op dat andere getroffen bedrijven zich in dit geval tegen de nationale bank kunnen verzetten.


Newsbit vraagt uw mening

Newsbit is bezig met het ontwikkelen van een nieuw crypto vergelijkings- platform genaamd ‘CheapCrypto’. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten vragen we u om uw mening. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u een vragenlijst zou willen invullen. Klik hier. Alvast bedankt!