bitcoin lightning
Bitcoin

CEO CryptoQuant: ‘Bitcoin kan in 2030 echt elektronisch geld worden’

Satoshi Nakamoto lanceerde Bitcoin in 2009 en omschreef de digitale munt in zijn white paper als een elektronische vorm van cashgeld. Veel mensen lezen in die woorden de wens om Bitcoin te gebruiken voor dagelijkse betalingen en volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju kan die droom van Satoshi in 2030 werkelijkheid worden.

De droom van Satoshi Nakamoto

Op dit moment is de realiteit echter dat weinig mensen Bitcoin gebruiken als betaalmiddel. En dat is niet erg, want het functioneerde tot op heden prima als spaarmiddel en daarmee in feite ook als een elektronische vorm van cashgeld.

Je kunt met Bitcoin waarde overdragen zonder te hoeven leunen op tussenpersonen, precies zoals dat met cashgeld ook kan.

Toch is het de droom van veel Bitcoiners om ook de dagelijkse boodschappen met de digitale munt te betalen. Na de halving van 2028 kan die droom weleens werkelijkheid worden, zo stelt Ki Young Ju.

“Rond april 2028, tijdens de volgende halving, zal Bitcoin’s potentie als ‘valuta’ serieus bediscussieerd worden, omdat de volatiliteit afneemt en het ecosysteem volwassen wordt.

Satoshi wenste dat Bitcoin zou functioneren als peer-to-peer (P2P) elektronisch cashgeld, niet als digitaal goud. Zijn visie kan in 2030 weleens gerealiseerd worden door de volwassenwording van Bitcoin’s ecosysteem en de afname van volatiliteit”, aldus de CEO van CryptoQuant.

Kan Ki Young Ju dat verhaal verder onderbouwen?

Ja, dat kan hij. Als eerste begint hij over de afname van volatiliteit door het instappen van institutioneel geld. “Grote mining-bedrijven, gedekt door institutionele investeerders, domineren de huidige industrie. Terwijl de institutionele betrokkenheid groeit, wordt het moeilijker en moeilijker om mee te doen, waardoor de volatiliteit van Bitcoin afneemt en daarmee ook de aantrekkelijkheid van de digitale munt als investeren”, aldus Ki Young Ju.

Hij stelt dus dat Bitcoin op dit moment vooral een aantrekkelijk investering is vanwege de volatiliteit. Ergens zit daar wat in. Als Bitcoin vanaf 2019 ieder jaar met 10% was gestegen, dan was iedereen op dit moment een stuk minder enthousiast geweest over de digitale munt.

Het zijn de enorme stijgingen en de volgens velen enorme potentie van Bitcoin die het tot een interessante investering maken.

Daarbij stelt hij dat de mate waarin mensen gewend raken om met blockchains en stablecoins te werken stijgt, wat ook bijdraagt aan de waarschijnlijkheid dat Bitcoin ooit gebruikt zal worden als betaalmiddel.

“Dit kan gebeuren door verbeteringen aan het protocol, layer-2 netwerken of Wrapped Bitcoin. Naarmate de volatiliteit afneemt, zal de rol van Bitcoin als valuta in toenemende mate onvermijdelijk worden”, aldus Ki Young Ju.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

‘Aziatische MicroStrategy’ bezit nu meer dan 1.000 Bitcoins
Succes Bitcoin ETF’s overschaduwen goud in hun eerste jaar
10% kans op Bitcoin koers van $100.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk