BItcoin
Bitcoin

CEO Kraken: ‘PayPal Bitcoin nieuws is niet helemaal bullish’

Maandag zag de Bitcoin een van de meest bullish nieuwsgebeurtenissen in maanden. PayPal doet namelijk onderzoek naar het toevoegen van cryptocurrency-transacties.


Paypal wil cryptocurrency-transacties toevoegen

CoinDesk haalde drie bronnen aan en meldde dat PayPal met meerdere miljarden dollars onderzoek doet naar het uitrollen van cryptocurrency-transacties. Een ‘goede bron’ zei:

“Ik heb begrepen dat ze aankopen en verkopen van crypto rechtstreeks van PayPal en Venmo zullen toestaan. Ze zullen een soort van ingebouwde wallet functionaliteit hebben, zodat je die daar kunt opslaan.”

Andere bronnen bevestigden de bovenstaande verklaring, met de toevoeging dat Coinbase en Bitstamp mogelijk betrokken zijn bij de uitrol.

De stap van PayPal om Bitcoin en crypto-activa over te nemen, zou in overeenstemming zijn met zijn bredere strategie. Het bedrijf is enigszins open geweest over crypto. Zo verschenen er rapporten over een intern digitaal activum en een nauwe relatie met Coinbase.

Velen hebben dit nieuws als overdreven bullish gezien voor cryptocurrency. Een gebruiker merkte op dat als dit 2017 was, Bitcoin alleen al tientallen procenten winst van die nieuwskop zou hebben gehaald.

Leidinggevenden in de branche hebben de community er echter aan herinnerd dat het niet helemaal bullish of positief is voor crypto. Dit is waarom.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Toch niet alleen maar Bullish

Omdat PayPal één van ‘s werelds meest grootste fintechbedrijven is met een waardering van bijna $200 miljard, werd het nieuws goed ontvangen. Het bedrijf heeft immers meer dan 300 miljoen actieve gebruikers. Daarbij is het qua bereik bijna net zo globaal als de markt voor cryptocurrency.

Kraken’s CEO, genaamd Jesse Powell, erkende dit en schreef op 22 juni: ‘PayPal die Bitcoin ondersteunt, zal geweldig zijn voor adoptie.’ Het is echter naïef om te geloven dat het bedrijf hun beleid inzake het sluiten van rekeningen” zal wijzigen. Powell legde verder uit:

“Ze zijn nog steeds een gecentraliseerd knelpunt en de regering zal het financiële systeem blijven vorderen voor buitengerechtelijke sancties. Niet je keys…”


Een groter goed

Hoewel Powell en anderen nadelen zien in de acceptatie van crypto-activa door PayPal, is hij nog steeds optimistisch over Bitcoin. Tijdens een interview met Bloomberg eerder deze maand zei de mede-oprichter van Kraken dat BTC “goud zou kunnen overtreffen”.

Powell noemde specifiek de supply cap van 21 miljoen munten en het tienjarige groei record van de activa als redenen voor zijn optimisme.

Bitcoin die goud ‘overtreft’ zou betekenen dat BTC voorbij de $450.000 moet komen, gezien de huidige prijzen. Een rally naar dat niveau zou een rally van meer dan 4.500% betekenen van de huidige prijs van $9.700.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom