Regulatie Nieuws

CEO van Ripple optimistisch over Amerikaanse duidelijkheid rondom crypto regelgeving

Garlinghouse deelde zijn hoop dat 2023 het jaar zal zijn waarin de VS duidelijkheid geeft over regelgeving rondom cryptocurrencies.

Enigszins optimistisch

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, schreef gisteren op Twitter dat hij enigszins optimistisch is dat 2023 het jaar is in de Verenigde Staten waar er een doorbraak komt in het kader van regelgeving rondom de crypto industrie.

Amerika loopt ver achter op Singapore, de Europese Unie, Brazilië en Japan als het gaat om cryptowet- en regelgeving, zo verteld Garlinghouse.

Hij zegt dat door het ontbreken van een gecoördineerde inspanning om zowel wereldwijd als in de VS een regelgevingskader te implementeren, crypto gerelateerde bedrijven massaal naar landen met minder beperkingen trekken. Dit kan resulteren in catastrofale uitkomsten, zoals de implosie van het hoofdkantoor van FTX in de Bahama’s.

Volgens Garlinhouse lijkt Amerika dat eindelijk te snappen. Dit blijkt uit het feit dat regelgevers eindelijk nadenken over hoe de crypto industrie gereguleerd moet gaan worden. De bouwblokken zijn er, zo vertelt Garlinghouse, maar er is nog veel werk aan de winkel.

Rechtszaak tussen Ripple en de SEC

De uitspraken van Garlinhouse is door sommigen opvallend te noemen. Dit omdat Ripple zelf ook grote problemen heeft met een belangrijke regelgever in Amerika.

Ripple Labs is een financieel technologiebedrijf dat het wereldwijde betalingsnetwerk RippleNet beheert, en de XRP token uit heeft gegeven. In december 2020 heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aangespannen tegen Ripple. Het bedrijf zou XRP hebben verkocht als een niet-geregistreerde effecten.

De SEC voerde aan dat Ripple miljarden had opgehaald door XRP te verkopen en de aanbiedingen niet als effecten had geregistreerd. Echter is het zo dat dit wettelijk verplicht is. Ripple ontkende de aantijgingen en beweerde dat XRP een valuta is, geen effect.

In oktober vertelde Garlinghouse de panelleden op de D.C. Fintech Week-conferentie dat hij verwacht dat de zaak tegen het bedrijf in de eerste helft van 2023 zal worden afgerond. Echter gaf hij ook toe dat het moeilijk te voorspellen was. De rechtszaak loopt nog en er is geen duidelijkheid wanneer deze zal eindigen.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?
Ripple vs SEC: Deaton voorspelt Overwinning voor Ripple en mogelijke beursgang
XRP schiet omhoog in Aziatische handelsuren
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen