Chainlink, link koers
Altcoin

Chainlink Staking met succes gelanceerd, al 11,1 miljoen LINK gestaked

De langverwachte upgrade van Chainlink, de lancering van Staking v0.1, is vandaag succesvol afgerond. De functie is een belangrijk onderdeel van de Chainlink Economics 2.0.

Chainlink Staking heeft tot doel stabiliteit te creëren voor het ecosysteem. Deelnemers kunnen beloningen verdienen door het LINK-token te staken om het netwerk te beveiligen door eerlijk gedrag te stimuleren.

Dit beloningsmechanisme is bedoeld om ervoor te zorgen dat nodes een stimulans hebben om de gegevensintegriteit en efficiëntie van het orakel te verbeteren de komende jaren.

Sinds gisteren kunnen een beperkt aantal community leden tot 7.000 LINK staken ter waarde van ongeveer $53.000. Vanaf morgen, 8 december, is dit voor iedereen mogelijk. Hierdoor krijgt iedereen per adres de kans om te staken tot een limiet van 7.000 LINK.

In eerste instantie is er een limiet van 25 miljoen LINK voor de staking pool. Daarbij wordt er 22,5 miljoen LINK toegewezen aan community-stakers op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Daarnaast wordt er 2,5 miljoen LINKs toegewezen en gereserveerd voor node stakers.

Volgens gegevens van Etherscan is er momenteel 11,1 miljoen LINK gestaked. Dit is gelijk aan ongeveer $75 miljoen. Het bedrag gaat verdeeld worden over ruim 2.600 adressen. Op dit tempo zou de limiet van de Chainlink Staking v0.1 zeer snel bereikt worden.

Voor deelnemers is het belangrijk om te weten dat de staked LINK en beloningen vergrendeld blijven tot de release van Staking v0.2. Deze staat gepland voor over ongeveer 9 tot 12 maanden.

Oorspronkelijk stond hier een periode van 12 tot 24 maanden voor gepland. Dit was gebaseerd op een conservatieve release-cyclus. Na onderhandelingen met een aantal leden van de gemeenschap en node-operators werden snellere iteraties echter geïdentificeerd als een betere oplossing.

Aangezien staking het aanbod van liquide LINK vermindert, zou het een potentiële prijskatalysator kunnen zijn. Momenteel bevindt de prijs van LINK zich al 7 maanden in een handelsbereik, waaruit de prijs niet heeft kunnen ontsnappen.

De prijs van LINK is de afgelopen 24 uur ruim 4 procent gedaald. Het handelt tegen een prijs van $6,84 en dus in het midden van het handelsbereik.

Het prijsniveau van $5,30 markeert de onderkant van het bereik. Het prijsniveau van $9,60 markeert de bovenkant van het bereik. Alleen het bereiken van de bovenkant van dit bereik zou LINK terug kunnen katapulteren naar bullish gebied.

Altcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?