Newsbit

chainlink

Chainlink VS Tezos – Welke munt staat er het beste voor?

chainlink

Op 7 april zagen we de Chainlink prijs uit een dalend wig patroon breken. Sindsdien is de koers met 31% gestegen. Op diezelfde dag brak ook Tezos naar boven uit, echter is de XTZ koers weer flink gedaald waardoor het slechts 1% winst over heeft gehouden.

Cryptocurrency-handelaar @j0hnnyw00 verklaarde dat hij op middellange / lange termijn een bullish kijk heeft op zowel LINK als XTZ. Bovendien beweerde hij dat de Tezos prijs al tijden lang die van Chainlink volgt.


Chainlink (LINK)

De LINK-prijs handelde in een dalend wig patroon over de periode van 13 maart tot 6 april. Gedurende het hele patroon veroorzaakte de dagelijkse RSI een bullish divergentie. De prijs vond steun bij zowel het 200 daags voortschrijdend gemiddelde als bij het ondersteuningsgebied van 330.000 satoshi’s. Sinds de uitbraak op 7 april heeft LINK zeven opeenvolgende bullish candlesticks gemaakt.

Als we gaan kijken wat we kunnen verwachten van de Chainlink koers dan is het verstandig om het ondersteuningsniveau van 430.000 en het weerstandsniveau van 530.000 satoshi’s in de gaten te houden.

We zien dus een enorme stijging op de dagelijkse Chainlink grafiek. Toch geeft de korte termijngrafiek aan dat deze stijging binnenkort ten einde loopt.

De RSI heeft op korte termijn een bearish divergentie veroorzaakt, wat een teken is dat de prijs waarschijnlijk zal gaan dalen. Als dit inderdaad gebeurd dan kan de koers dalen tot richting het ondersteuningsgebied van 430.000 satoshi’s.

 

Tezos (XTZ)

Tezos handelde ook binnen een dalende wig patroon gedurende de periode van 13 maart tot 6 april. De uitbraak vond plaats op hetzelfde moment als LINK, eind 6 april. Het is daarom ook niet helemaal logisch waarom de crypto analist vertelt dat XTZ de LINK koers volgt terwijl ze tegelijk lijken te bewegen.

Net als bij Chainlink vond de koers ondersteuning bij een voortschrijdend gemiddelde op lange termijn (MA). Het was echter de MA voor 100 dagen in plaats van de 200 dagen. Deze valt samen met het ondersteuningsgebied van 25.000 satoshi. In tegenstelling tot LINK werd de uitbraak niet voorafgegaan door enige bullish divergentie. Als de prijs stijgt ten opzichte van de Bitcoin dan zal LINK als eerst een weerstand tegen komen rond de 29.500 satoshi’s.

Tezos heeft de sterke koersstijging dus minder goed vast kunnen houden dan Chainlink. Ondanks dat is het belangrijk om te zeggen dat beide munten uitermate goed presteren de laatste tijd.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top