Litecoin (LTC)
Litecoin

Charlie Lee voorspelt Litecoin koers van 719 dollar

Charlie Lee is nog altijd optimistisch over zijn Litecoin, de altcoin die in oktober 2011 lanceerde. Binnen de crypto-gemeenschap wordt Litecoin vaak gezien als het kleine broertje van Bitcoin en dat is volgens Lee waardevol. Op dit moment handelt Litecoin op 88,28 dollar per stuk, maar volgens Lee kan de volgende bullrun weleens spectaculair worden voor zijn munt.

Veel potentie

Charlie Lee constateert dat Litecoin op dit moment iets meer dan 1 procent van de waarde van Bitcoin vertegenwoordigt. “Is dat eerlijk? Ik denk dat de markt het vandaag bij het juiste eind heeft, maar Litecoin heeft veel potentie. Het heeft van nature een hogere transactiecapaciteit, een hoger mate van schaalbaarheid en betere fungibiliteit en privacy vanuit MimbleWimble Extension Blocks”, aldus Lee.

De bedenker van Litecoin zelf wordt binnen de gemeenschap ook wel Satoshi Lite genoemd. Dat lijkt echter iets teveel eer voor iemand die de code van Bitcoin pakte, deze kopieerde en vervolgens wat kleine aanpassingen deed.

Vanaf de lancering van de altcoin is het vooral de marketing geweest die Charlie Lee goed heeft aangepakt. Met name door Litecoin te presenteren als het zilver van de cryptomarkt en het kleine broertje van Bitcoin. Dat resoneerde in de begindagen bij veel mensen, waardoor het project ook een gigantische market cap wist op te bouwen.

Waar kan Litecoin naartoe?

Uiteindelijk is er volgens Charlie Lee een kans dat Litecoin tijdens de volgende bullrun naar een koers van 719 dollar doorschiet. Hiervoor wijst hij onder andere op de halving die over ongeveer 90 dagen zal plaatsvinden. Daarmee is Litecoin met de halving iets eerder dan Bitcoin, waardoor de munt wellicht ook eerder aan zijn run omhoog kan beginnen.

“Ik zie een target van 10 procent van de markt van Bitcoin voor me, wat Litecoin op 719 dollar zou waarderen. In de volgende bullmarkt moet 5 procent van Bitcoin ook niet onmogelijk zijn, wat een koers van 359 dollar oplevert. Het lijkt me stug dat Litecoin verder wegzakt dan de huidige 1 procent. De volgende halving is over ongeveer 92 dagen. Dit gaat leuk worden”, aldus Lee.

Op het moment van schrijven handelt Litecoin op ongeveer 88 dollar. Vanaf het begin van 2023 is de munt met ruim 25 procent gestegen. Dat is op zich een hele knappe prestatie, maar dat valt natuurlijk in het niet bij Bitcoin, dat met ongeveer 76 procent steeg.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?