Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Chelsea Manning is bullish over technologie achter Bitcoin, maar sceptisch over economische impact

Chelsea Manning is een Amerikaanse activiste en klokkenluider die, onder andere, in 2010 gevoelige informatie over de oorlogen in Afghanistan en Irak doorspeelde aan Wikileaks.

In een interview met Decrypt geeft Manning aan dat Bitcoin haar vooral interesseerde vanwege haar passie voor cryptografie en de wiskunde achter het beveiligen van informatie. Ze raakte vroeg geïnteresseerd in Bitcoin, maar niet vanwege de economische kant van het verhaal.

Bitcoin is een experiment

Manning beschouwt Bitcoin als een experiment in het bouwen van op cryptografie gebaseerde netwerken. Als een manier om op decentrale wijze informatie op te slaan, maar niet om vermogen op te bouwen door het verzamelen van computercode. Tot op de dag van vandaag wordt ze niet heel enthousiast van de economische kant van Bitcoin.

“Ik ben enorm geïnteresseerd in blockchain technologie, maar over het economische gedeelte ben ik sceptisch”, aldus Manning tegenover Decrypt. Ze heeft vooral moeite om te begrijpen hoe iets zo snel waarde kan winnen en verliezen. De technologie daarentegen heeft volgens Manning de potentie om het delen van informatie te revolutioneren. Met name wanneer het aankomt op privacy.

Manning verloor snel haar interesse

In het interview geeft Manning aan dat ze haar interesse verloor nadat het economische aspect van Bitcoin begon te domineren. “Ik verliet Bitcoin omdat ik me realiseerde dat veel mensen die de technische aspecten of de veiligheids- en privacy-implicaties niet begrijpen de technologie als een cool merk begonnen te beschouwen”, zo gaat Manning verder over haar afknappers.

Verder in het gesprek wordt duidelijk waarom. Manning werkt nu aan de beveiliging van een privacy-project onder de naam Nym. Een blockchain project dat ook met een eigen token werkt en een netwerk faciliteert voor de encryptie van data. Een andere manier waarop de technologie volgens Manning waardevol kan zijn is in het creëren van chat-applicaties met een hoge mate van privacy.

Op basis van peer-to-peer netwerken zou het onmogelijk zijn voor chat-applicaties om te stoppen met functioneren als servers op een specifieke locatie uitvallen. In tegenstelling tot gecentraliseerde chat-system als bijvoorbeeld Signal. Wat ook een chat-applicatie is die privacy hoog in het vaandel heeft.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt
Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten