Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Chiliz stijgt met 60% nu het aanbod van tokens voor fans toeneemt

Het succes van de AC Milan Fan Token en de plannen om uit te breiden naar de VS hebben gezorgd voor een enorme prijsstijging van Chiliz CHZ token.


Fan Tokens

Nonfungible tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde financiering (DeFi) zijn twee van de populairste concepten in de cryptosector. Beide veranderen de manier waarop projecten en bedrijven op grote schaal met het publiek omgaan.

Een project dat deze concepten wil toepassen in een framework voor betrokkenheid van sportfans, is Chiliz. Dit is een blockchain-platform gemaakt door het Socios-platform voor fan betrokkenheid. Het project is ontworpen om fans in staat te stellen Fan Tokens te kopen waarmee invloed kunnen hebben op hun teams wat betreft populariteit.

Volgens de website worden alle Fan Tokens geslagen op de Chiliz-blockchain. Waarbij de stemmen op het platform uitgevoerd worden via een reeks smart contracten.

De munt presteert de laatste tijd geweldig en heeft in de afgelopen maand een winst van 760% geboekt. De prijs is namelijk van $0,022 op 8 februari naar een nieuw record van $0,189 gestegen. Daarnaast bereikte het handelsvolume bereikte ook een 24-uursrecord van $1,92 miljard.

CHZ koersverloop – Bron: Tradingview

Het platform biedt momenteel Fan Tokens aan voor enkele van de meest populaire sportteams ter wereld, waaronder FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, AS Roma, Galatasaray en Atletico de Madrid.


De lancering van tokens leidde tot een sterke rally

Het momentum voor Chiliz begon op stoom te komen aan het einde van 2020. Destijds kondige het de samenwerking met Binance aan om op 24 februari de ACM Fan Token voor AC Milan te lanceren. De lancering leverde $6 miljoen aan inkomsten op voor het CHZ-ecosysteem.

ACM maakt deel uit van een netwerk van 23 grote sport- en esports-organisaties die ook plannen hebben om met Chiliz samen te werken bij het lanceren van Fan Tokens.

De prijs van CHZ kreeg een extra boost op 2 maart. CEO Alexandre Dreyfus kondigde aan dat het project $50 miljoen zou toewijzen om de activiteiten uit te breiden naar de Verenigde Staten. Daarnaast zouden er al plannen zijn om samen te werken met lokale competities en sportfranchises.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten