China
Bitcoin

China domineert de Bitcoin markt nog altijd

Azië is goed voor 43% van de wereldwijde crypto valuta transacties, en China is het land waar de meeste activiteiten plaatsvinden.


China blijft de Bitcoin koning

China is nog steeds de onbetwiste koning van de Bitcoin markt, zo blijkt uit een nieuw rapport van dataprovider Messari. Het rapport, “Asia’s Crypto Landscape” van analist Mira Christanto, werd onlangs vrijgegeven. Het kijkt naar de fondsen, exchanges en handelsgewoonten van ‘s werelds grootste cryptomarkt: Azië. En het land met de meeste invloed in de regio, China, gaat nog steeds kei hard, ondanks het harde optreden van de regulatoren.

Het land beheert 65% van de hashrate van de Bitcoin. Dit is een maatstaf voor de hoeveel rekenkracht wat wordt gebruikt om de Bitcoin te minen. Voor een land waarvan de regering nauwelijks Bitcoin vriendelijk is, doet China met grote marktspelers zoals de VS (7,24%), Rusland (6,9%) en Venezuela (0,43%) in het niet.

Messari merkte op dat, hoewel China de handel in de Bitcoin op exchanges in 2017 verbood, het crypto gebruik nog steeds groeit. Binance, de grootste crypto valuta exchange ter wereld, werd opgericht in China, maar heeft sindsdien zijn hoofdkantoor verplaatst.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Andere grote Aziatische crypto investeerders

Maar waarom is China zo’n grote speler op de cryptomarkt? Dit heeft grotendeels te maken met valuta controles. China staat zijn inwoners toe om tot slechts $50.000 in vreemde valuta per jaar te kopen. De burgers van China hebben daar dus een andere manier voor gevonden, namelijk het kopen van stablecoins.

In feite is de grootste crypto valuta in China de stablecoin Tether (USDT), die de Oost Aziatische markt aandrijft. Messari’s rapport zegt ook dat Hong Kong meer institutionele beleggers heeft die weten hoe traditionele beleggingsinstrumenten werken dan elk ander Aziatisch land.

Terwijl Zuid-Korea de hoogste inflow van crypto investeerders heeft, zegt een derde van de werknemers dat ze in crypto investeren. Bovendien investeren in Japan veel traditionele banken in de crypto wereld, vergeleken met andere landen in die regio.

Vietnam heeft de strengste regels in die regio, zo meldt het rapport. Ze hebben daar een verbod op crypto als een middel voor legale betaling. Daarnaast is er ook een verbod op openbare bedrijven en effectenfirma’s die niet kunnen deelnemen aan crypto activiteiten.

Bitcoin nieuws

Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Bitcoin-transactiekosten kelderen na halvering
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85