China vlag
Beurs

Chinese beurzen maken diepe val, analisten zien kansen voor cryptomarkt

Op dinsdag kregen de Chinese aandelenmarkten een flinke klap te verduren door het uitstellen van nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Chinese overheid. Analisten van QCP Capital zien echter een kans voor de cryptomarkt in deze situatie.

Chinese aandelen onder druk

Tijdens de Aziatische handelssessie kregen aandelen van bedrijven zoals Alibaba Group en JD.com, genoteerd aan de beurs van Hongkong, flinke klappen, met dalingen van respectievelijk 8% en 12%. De MSCI AC Asia Pacific-index zag zijn grootste daling in een maand, terwijl Hongkongse aandelen het grootste eendaagse verlies sinds 2008 leden. Tegelijkertijd steeg de CBOE Volatility Index (VIX) met 15% naar 22 punten, wat wijst op toenemende onzekerheid op de markten.

Opvallend is dat de volatiliteit in de cryptomarkt relatief beperkt blijft. In de cryptoderivatenmarkten bleef de volatiliteit stabiel. Analisten van QCP Capital voorspellen dat de dalende Chinese aandelenmarkt kan zorgen voor een toestroom van liquiditeit naar de cryptomarkt.

“Nu de Chinese rally afneemt, verwachten we dat kapitaal weer richting crypto stroomt, gezien de groeiende volwassenheid van de industrie als alternatieve risicodragende activa,” aldus de analisten.

Chinese economie blijft worstelen

Beleggers hadden gehoopt op nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid, maar tot teleurstelling van velen bleef een aankondiging uit. Toch verzekerde de voorzitter van de verantwoordelijke Chinese economische commissie dat China, zelfs zonder extra maatregelen, nog steeds het groeidoel van 5% voor dit jaar zal halen.

Deze mededeling kwam na bijna twee weken van koerswinsten op de Chinese aandelenmarkten. De stimuleringsmaatregelen van eind september hadden de aandelen een flinke impuls gegeven. Deze maatregelen waren gericht op het verlagen van leenkosten en het stimuleren van economische activiteit, waaronder renteverlagingen op bestaande hypotheken en een verlaging van de reservevereisten voor banken.

Ondanks deze inspanningen om de binnenlandse vraag te stimuleren, blijft de groei in de op een na grootste economie ter wereld achter. De aanhoudende vastgoedcrisis en dalende prijzen vormen nog steeds aanzienlijke obstakels voor een sterk economisch herstel.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

AEX koers onder druk door volatiliteit op obligatiemarkten
Goldman Sachs verhoogt goudprognose: prijsdoel van $2.973 per ounce tegen 2025
AEX koers opent belangrijke week met lichte daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk