Circle CEO koopt eerste Bitcoin via PayPal

Recentelijk werd bekend dat PayPal het vanaf begin 2021 mogelijk gaat maken om diverse cryptocurrencies aan te schaffen én om hiermee te winkelen via de online betalingsprovider. Mogelijk heeft dit een positieve bijdrage geleverd aan de prijsstijgingen van BTC van afgelopen week. Nu heeft de CEO van cryptocurrency betalingsbedrijf Circle naar verluidt de eerste Bitcoin (BTC) aankoop, ter waarde van $100, gedaan via het betalingsplatform van PayPal.


Aankoop BTC via PayPal

Dit Tweette de Circle CEO op het sociale netwerk Twitter. In de Tweet is een screenshot bijgevoegd dat het aankoopbedrag, de hoeveelheid BTC, de wisselkoers en de transactiekosten aangeeft. Opmerkelijk is dat voor deze $100 transactie, $0.00 aan transactiekosten betaald zijn. Dit zou echter kunnen zijn doordat ze de functie momenteel nog testen en hierover nog geen transactiekosten rekenen.


Toegang tot de nieuwe functie

Het is echter nog niet bekend hoe Circle’s CEO toegang heeft gekregen tot de nieuwe functie van PayPal. Deze functie is officieel gezien namelijk nog niet uitgerold. Hiernaast is niet bekend of de CEO een promotionele afspraak had met PayPal om de nieuwe functie bijvoorbeeld te adverteren. PayPal heeft dan ook nog niet op de zaak gereageerd.

In eerste instantie zal PayPal 4 crypto-projecten ondersteunen, namelijk Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). Wanneer deze cryptocurrencies in begin 2021 geaccepteerd zullen worden, kunnen de 346 miljoen actieve PayPal accounts deze crypto’s aanschaffen, en deze tevens direct gebruiken voor bijvoorbeeld aankopen van producten, bij de ruim 26 miljoen verkopers die PayPal als betalingsmethode hebben geaccepteerd. Mogelijk geeft dit hierdoor een enorme boost aan het wereldwijde crypto-gebruik.