Bitcoin

Citibank doet Bitcoin prijsvoorspelling van $318k

Het bedrijf CitiFX wijst in een recente technische analyse zijn institutionele klanten op het enorme potentieel van de Bitcoin. Volgens het bedrijf zou de munt zelfs een prijs van $318.000 kunnen bereiken in december 2021.


Bitcoin is 21e eeuws goud

We kunnen natuurlijk niet heel veel waarde hechten aan zulke prijsvoorspellingen. Echter, de analyse suggereert wel dat institutionele investeerders en fondsaanbieders verwachten dat de Bitcoin prijs nog een lange tijd zal blijven stijgen.

De analist, Tom Fitzpatrick, beschrijft Bitcoin als 21e-eeuws goud en kijkt eerst naar de langetermijntrend van de Bitcoin prijs. Deze wordt gekenmerkt door ‘enorme rally’s gevolgd door pijnlijke correcties’.

Wat opvalt is dat de de drie belangrijkste bullish periodes door de jaren heen steeds langer worden. De eerste bullish was in 2010 tot 2011, deze duurde 10 maanden. De tweede periode was van 2011 en 2013 en duurde 2 jaar. Tot slot was er een bullish periode van 2015 tot en met 2017, deze duurde 3 jaar.

Na zo’n bullish periode vindt er meestal een correctie plaats van ongeveer 12 maanden. Dit gegeven plaatst ons volgens de analyse midden in een bull-run die begin 2019 begon en mogelijk vier jaar zal duren tot eind 2022.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Een prijsstijging van ‘slechts’ 102 x

Als dit inderdaad klopt kunnen we wel stellen dat de komende twee jaar de Bitcoin koers naar grote hoogtes zou kunnen stuwen. Hij definieert een channel die de Bitcoin prijs kan laten stijgen tot $318.000.

Hoewel hij toegeeft dat dit cijfer hoogst onwaarschijnlijk lijkt, wijst hij erop dat dit ‘slechts’ een kleine rally van 102 x zou betekenen. Dat zou de kleinste procentuele rally zijn tot nu toe.

Een belangrijk argument voor een stijgende Bitcoin prijs zijn: een wijziging in het monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve die plaatsvond toen de pandemie van het coronavirus toesloeg. Dit heeft ervoor gezorgd dat er enorm veel nieuw geld op de markt is gekomen. Dit kan zorgen voor inflatie en een stijgende BTC prijs.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC