Bitcoin BTC Mining
Blockchain

CleanSpark begint met 50MW-uitbreiging van Bitcoin-Miners

Het Bitcoin (BTC)-miningbedrijf CleanSpark is naar verluidt begonnen met de bouw van de tweede fase op een locatie in Washington in de Verenigde Staten (VS).

Veel plek voor nieuwe BTC-Miners

De locatie in de VS zal plaats bieden voor zo’n 16.000 BTC-miners. Verwacht wordt dat deze stap de totale hash-snelheid van het bedrijf verhogen tot 8,7 EH/s, wat op zijn beurt een extra 2,2 EH/s oplevert. Tevens wordt verwacht dat de bouw van deze locatie in het late voorjaar zal worden afgerond.

Er zullen voornamelijk Antminer S19j Pro’s en Antminer S19 XP’s worden gebruikt op de nieuwe locatie. Deze modellen worden vandaag de dag beschouwd als de nieuwste en meest energiezuinige modellen.

De nieuwe machines zullen ervoor zorgen dat het bedrijf tot 34% meer rekencapaciteit krijgt. De CEO van het bedrijf, Zach Bradford, heeft aangegeven dat het bedrijf er redelijk zeker van was dat het na aankoop van de locatie snel zou kunnen uitbreiden en deze 50 MW aan de bestaande infrastructuur van 36 MW zou kunnen toevoegen. Bradbord zei het volgende:

Deze tweede fase verdubbelt de omvang van de bestaande operatie meer dan. We kijken ernaar uit om onze relatie met de gemeenschap in Washington City uit te breiden en om de bouwbanen die met deze uitbreiding gepaard gaan te ondersteunen.

Lastige periode voor crypto-miners

De stap is enigszins opvallend te noemen, sinds de industrie een lastige periode heeft ondervonden. Meerdere crypto-miningbedrijven hebben hierom inmiddels faillissement moeten aanvragen. Verwacht wordt dat dit aantal ook nog gedurende het jaar zal groeien.

Toch neemt CleanSpark grote stappen. Afgelopen jaar heeft het bedrijf twee keer zijn hashsnelheid verhoogd, in eerste instantie in januari 2022 naar 2.1 EH/s en in december 2022 naar 6.2 EH/s. Toch heeft ook CleanSpark een groot deel van zijn geminde Bitcoin moeten herinvesteren, waardoor ze het voor een relatief lage prijs hebben moeten verkopen.

Het bedrijf claimt hiernaast dat ze voornamelijk hernieuwbare energiebronnen gebruiken om al hun miners van stroom te voorzien. Voor het deel wat ze niet met hernieuwbare bronnen kunnen doen gebruiken ze naar verluidt koolstofarme energiebronnen. Het is hierbij benoemingswaardig dat de locatie waar hun miners staan voorzien is van de nieuwste generatie technologie en dat het mede hierdoor één van de meest energie-efficiënte en duurzame Bitcoin-Mininglocaties is. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf precies zal gaan zijn.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren