Bitcoin

CME Bitcoin futures bereiken $10k

Bitcoin heeft deze week de $10.000 grens overschreden voor institutionele beleggers. Dit terwijl het steeds waarschijnlijker lijkt dat de crypto markten nog hoger zullen stijgen.


CME bereikt $10.000 per Bitcoin

Uit de Bitcoin futures data van de CME Group blijkt dat de prijs van de munt de symbolische $10.000 dollar grens heeft bereikt. Dit gebeurde op 6 februari. Sindsdien is de Bitcoin koers iet wat terug gezakt. De prijs voor 1 Bitcoin ligt nu rond de $9.750 dollar. De prijs van BTC futures van CME schommelen rond de $9.900 dollar.

De goede start van 2020 heeft een enorm enthousiasme opgewekt bij investeerders. Dit heeft gezorgd voor een vrij lang aanhoudend koers momentum. Nadat de munt terug was gezakt tot ongeveer $9.000 dollar, begon een nieuwe abrupte stijging. De Bitcoin koers is sindsdien gestegen tot een hoogtepunt van ongeveer $9.840 dollar.

Bitcoin presteert dus enorm goed dit jaar. In 2020 is de BTC koers al met meer dan 35 procent gestegen. Alleen Tesla aandelen presteerde beter.


Bitcoin nadert belangrijk punt

Bitcoin is dus aangekomen bij de belangrijke $10.000 dollar grens. Verschillende analisten noemen dit dan ook een zeer belangrijk keerpunt. Vanaf hier kan er een belangrijke stap in beide richtingen worden gezet. We hebben vaak gezien dat wanneer BTC de $10.000 grens doorbreekt het direct enkele honderden dollars omhoog schiet.

Aan de andere kant zou een grote afwijzing de BTC rally kunnen zorgen voor een flinke koersdaling. Het zou natuurlijk wel heerlijk zijn als de CME futures de prijs tot over de $10.000 dollar grens weet te stuwen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?