Bitcoin

CME Bitcoin Options bereiken dieptepunt

De vraag naar Bitcoin Options is flink teruggenomen, zelfs nu de prijsvolatiliteit recordhoogtes bereikt.


CME Bitcoin options bereiken dieptepunt

De Chicago Mercantile Exchange (CME) verhandelde dinsdag slechts drie Bitcoin Options contracten. Deze 3 contracten hadden een een waarde van 15 Bitcoins, ongeveer $80.000. Dit is het laagste dagelijkse volume ooit van de CME geregistreerde Bitcoin Options volgens Skew Markets. Het vorige dieptepunt van slechts $125.000 werd geregistreerd op 24 januari.

Het BTC futures product van CME ging live op 13 januari en verhandelde op de eerste dag in totaal $2,2 miljoen aan waarde. Bovendien versloeg het hiermee zijn rivaal, het Bakkt platform van de Intercontinental Exchange. Dit platform verhandelde sinds zijn opening op 9 december ongeveer $1 miljoen aan Bitcoin futures.

De volumes op CME stegen op 17 januari tot een recordhoogte van $5,4 miljoen, maar nemen sindsdien af. Afgelopen dinsdag daalden de handelsvolumes met 96 procent ten opzichte van de kleine piek van $2,1 miljoen op 9 maart.


Daling van Bakkt Options

Bakkt beeft sinds 27 februari zelfs helemaal geen handel in BTC Options gezien.

Bakkt bracht zijn product uit op 9 december en zag op 8 januari een recordvolume van $528.000. Het volume van de Options verdampte echter na de lancering van de options van CME half januari. Sinds het midden van januari heeft Bakkt slechts 4 Options contracten verhandeld.

De vertraging van de activiteit op zowel CME als Bakkt is verrassend, aangezien de prijsvolatiliteit van Bitcoin de afgelopen dagen enorm is gestegen.

Verhoogde volatiliteit zorgt doorgaans voor meer vraag vraag naar afdekkingsinstrumenten zoals Options. Options zijn contracten die houders het recht geven om de onderliggende waarde op of voor een bepaalde datum te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Een Call-Option geeft het recht om te kopen, terwijl een Put-Option het recht geeft om te verkopen.

Het tegenovergestelde is echter gebeurd met Bitcoin Options. De volumes zijn daarentegen sterk gedaald naarmate de volatiliteit omhoogschoot.


Redenen van de daling

De daling van de Option volumes lijkt te zijn veroorzaakt door institutionele handelaren die Bitcoin behandelden als een bron van liquiditeit tijdens de enorme crash van de afgelopen week. Tom Lombardi, directeur van Digital Asset Management bedrijf Wave Financial vertelde het volgende:

“Vorige week verkochten institutionele beleggers veel risicovolle assets, waaronder Bitcoin. CME is een gereguleerd platform dat is ontworpen voor traditionele vermogensbeheerders die op zoek zijn naar blootstelling aan Bitcoin zonder prioriteit van eigendom of gebruik. Mede daardoor zagen ze een ​​afname in volume toen hun klanten de vlucht naar cash inzetten. ”

Bovendien daalde de open rente op de Option markt van CME op 12 maart tot een dieptepunt van de afgelopen vijf weken. de Open rente daalde tot een bedrag van $6,5 miljoen. Op 17 maart bedroeg het nog $8,4 miljoen. Dat is aanzienlijk lager dan het record van $ 22 miljoen, wat plaatsvond op 28 februari.

De open rente op CME futures daalde vorige week naar een dieptepunt van twee maanden van $171 miljoen, na op 12 februari een hoogtepunt van $338 miljoen te hebben bereikt. Ondertussen daalde het handelsvolume naar een dieptepunt van drie maanden van $88 miljoen op 6 maart, na een recordhoogte van 1,1 miljard dollar op 18 februari. Het was 212 miljoen dollar op dinsdag.

De recente daling in volumes en open rente suggereren dat handelaren waarschijnlijk hedges hebben gesloten. Bovendien betekent dit dat ze posities in de spot en de futures markt hebben geliquideerd.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom