Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Coca Cola & SAP ontwikkelen blockchain om supply chain te verbeteren

Coca Cola gaat zich bezighouden met het ontwikkelen van een blockchain om de supply chains te verbeteren. Dit doet het bedrijf door samen te werken met het software ontwikkelingsbedrijf SAP. Volgens de bedrijven is het gebruik van een blockchain één van de meest populaire use cases voor de technologie.


Meer dan 70 Coca Cola-franchises

In zijn totaliteit kunnen meer dan 70 franchises van de Coca-Cola Company gebruik gaan maken van de blockchain-oplossing die door SAP is gecreëerd. De blockchain-oplossing kan wereldwijd gevonden worden.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van de blockchain-technologie, brengt dat enkele voordelen met zich mee. Één van deze voordelen is dat iedere leverancier vanaf heden in staat is om zijn bestellingen in te dienen die voor iedereen zichtbaar zijn. Dit zou de tijd kunnen verkorten voor het afstemmen en organiseren van bestellingen bij Coca Cola. Doordat het bedrijf honderdduizenden bestellingen per jaar realiseert, zou dit in theorie veel tijd kunnen besparen. Tevens worden inefficiënte transacties vanaf heden efficiënter gemaakt door onder andere tussenpersonen weg te halen. Hierdoor worden de bestellingen zowel goedkoper als sneller.


Testfase project

De testfase van het project is inmiddels ingegaan. Alle entiteiten leveringen hebben geregistreerd als transacties op de test-blockchain. Verwacht wordt echter, dat na deze testfase succesvol is afgerond, grote partijen als Walmart en Target kunnen deelnemen aan het project. Beide partijen hebben al interesse in de technologie gewekt en werken al aan een aantal blockchain-oplossingen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten