Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Coinbase CEO: Binnen 10 jaar gebruiken 1 miljard mensen crypto

Volgens Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, zouden het aantal crypto gebruikers in de komende 10 tot 20 jaar tot vijf keer kunnen toenemen.

Vijfvoudige toename in 10 tot 20 jaar

Brian Armstrong is de mede-oprichter en de CEO van Coinbase. Hij voorspelde een substantiële toename van het aantal personen dat betrokken is bij het crypto ecosysteem in de komende 10 tot 20 jaar. Sterker nog, volgens Armstrong is de grens van één miljard crypto-gebruikers zeker niet uitgesloten is.

Ondanks de nogal grimmige toestand van de crypto markt sinds het begin van 2022, blijft Armstong bullish over de toekomstige ontwikkelingen. Tijdens een recente conferentie voorspelde hij dat er binnen tien jaar een miljard mensen in het ecosysteem van crypto zijn gedoken. Armstrong zei het volgende:

Mijn gok is dat we over 10 tot 20 jaar een aanzienlijk deel van het BBP in de crypto economie zal zitten.

Gezien de groei van nieuwe crypto gebruikers in het afgelopen jaar, klinkt de voorspelling van Armstrong logisch. Tijdens de eerste zes maanden van 2021 is het aantal mensen dat bij de markt betrokken is meer dan verdubbeld. De markt is gestegen tot meer dan 220 miljoen individuen.

Gedurende deze periode bereikten de prijzen van Bitcoin en de meeste altcoins vrij vaak recordhoogten. Bitcoin steeg boven de $60.000 in april 2021. Momenteel wordt de top cryptocurrency verhandeld voor circa $38.555 per stuk.

Op de conferentie sprak ook Cathie Wood, de CEO van Ark Invest. Ze voerde aan dat monetaire bedrijven hun gekwalificeerde werknemers zouden kunnen verliezen als ze de DeFi-sector niet omarmen. Wood zei het volgende:

In het geval van DeFi en internet gebruik van de volgende generatie zien we dat veel financiële bedrijven talent verliezen aan crypto. Ze moeten crypto dus serieus nemen, anders worden ze uitgehold.

Recente inspanningen van Coinbase

In maart kondigde Coinbase aan dat de lancering van zijn NFT-marktplaats “binnenkort” zal plaatsvinden. Ondanks het feit dat er geen een exacte datum bekend was, kwam er een wachtlijst van meer dan 2,5 miljoen Coinbase gebruikers.

Kort daarna onthulden rapporten dat het handelsplatform dicht bij de overname van de Braziliaanse Crypto exchange 2TM staat. De laatste wordt beheerd door de grootste makelaardij in digitale assets in Latijns-Amerika, Mercado Bitcoin.

Afgelopen maand onthulde Coinbase zijn plannen om het oudste crypto platform van Turkije te kopen, BtcTurk. De overname zou worden afgerond voor ongeveer $5 miljard. Vanwege de waardevermindering van de Turkse lira en de recente val van Bitcoin, schudden de entiteiten echter de hand op een overeenkomst van $3,2 miljard.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten