Exchange,, Trending

Coinbase komt met Crypto Visa Card voor klanten in Verenigd Koninkrijk en EU

Cryptocurrency exchange Coinbase heeft een Visa-debitcard uitgebracht voor hun klanten in het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU). Hierdoor kunnen gebruikers hun cryptocurrencies rechtstreeks vanuit hun Coinbase-account uitgeven.


Coinbase Card

Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat klanten met een ‘Coinbase Card’ hun Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) of andere digitale activa moeiteloos kunnen uitgeven. Volgens hen zou het zo eenvoudig gaan als een betaling met traditioneel geld bij een bank.

Zo werkt het systeem bijvoorbeeld erg eenvoudig. Wanneer er met de Coinbase Card een transactie wordt uitgevoerd, wordt de hoeveelheid cryptocurrency die daarvoor is gebruikt direct door de exchange omgezet in fiat-valuta. De gebruiker merkt niks van wat er op de achtergrond gebeurt.


Grote ondersteuning van cryptocurrencies

De nieuwe bankpas zal alle cryptocurrencies ondersteunen die op het Coinbase-platform worden verhandeld. Hierdoor kunnen klanten deze crypto’s gebruiken voor hun dagelijkse aankopen als de boodschappen of bijvoorbeeld bioscoop-kaarten. Het grote verschil met voorgaande ‘crypto betaalpassen’ is dat klanten nu niet meer vooraf cryptocurrency op de bankpas hoeven te zetten. Hierdoor is het gebruik ervan veel praktischer en eenvoudiger gemaakt.


Beschikbaar op zowel iOS als Android

Naast de bankpas heeft Coinbase ook een applicatie (app) uitgebracht op zowel iOS als Android. Met deze app, kunnen klanten eenvoudig kiezen welke crypto-wallet zij willen gebruiken om hun uitgaven mee te financieren.


Coinbase breidt uit

Coinbase maakt momenteel grote ontwikkelingen mee omtrent betalingen. Zo maakte het bedrijf afgelopen week grensoverschrijdende betalingen mogelijk met behulp van het betalingssysteem van Ripple (XRP).