Coinbase
Exchange

Coinbase maakt in derde kwartaal verlies van 544,6 miljoen dollar

Het beursgenoteerde crypto-handelsplatform Coinbase heeft in het derde kwartaal van 2022 een grote terugval gehad qua omzet. Ondanks die ellende slaagde het erin om de verliezen te halveren ten opzichte van het tweede kwartaal van 2022. In de aandeelhoudersbrief van 3 november, deelt het bedrijf dat de omzet uit transacties gedaald is van 655,2 miljoen dollar in het vorige kwartaal naar 365,9 miljoen dollar in het derde kwartaal.

Macro-economische omstandigheden

Je kunt inmiddels je klok erop gelijkzetten dat bedrijven de macro-economische omstandigheden aanhalen om slechte resultaten goed te praten. Ook Coinbase geeft aan dat dit een belangrijke rol speelt in het terugvallen van de omzetten van het bedrijf. 

Daarnaast schrijft het over de onzekerheid op juridisch vlak die in de Verenigde Staten heerst en volgens het bedrijf bijdraagt aan de exodus van investeerders in dat land.

Coinbase wijt de matige cijfers ook aan het feit dat het retail-publiek voor als holders acteert, terwijl de meer professionele handelaren andere platforms met meer complexe producten gebruiken tijdens de bear markt.

Brian Armstrong blijft bullish

Ondanks de matige cijfers voor Coinbase, blijft CEO en mede-oprichter Brian Armstrong bullish over de markt. Hierbij noemt hij het juridische klimaat als de belangrijkste factor om nieuwe golven van kapitaal naar de industrie te sturen. Zodra daarin meer duidelijkheid is, duurt het volgens Armstrong niet lang voordat het grote geld richting de industrie stroomt.

“Ik denk dat er op een zeker moment een kans is dat de crypto-koersen zich ontkoppelen van het bredere macro-klimaat. We weten niet zeker of dit gebeurt, maar het is één van de mogelijkheden en rechtszekerheid is een andere”, aldus Armstrong.

Voor het derde kwartaal moest Coinbase een verlies van 544,6 miljoen dollar opschrijven. Daarmee is het verlies in ieder geval met 50 procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal, maar het blijft een extreem groot verlies. Zeker voor een bedrijf dat een omzet van slechts 649,2 miljoen dollar draait.

Exchange nieuws

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’