Coinbase
Exchange, Regulatie

Coinbase mag crypto-futures aanbieden in de Verenigde Staten

In een recente ontwikkeling heeft de populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase groen licht ontvangen van de National Futures Association (NFA) om in aanmerking komende klanten in de Verenigde Staten (VS) de mogelijkheid te bieden om te investeren in crypto-futures.

Deze goedkeuring markeert een belangrijke stap voor Coinbase en onderstreept de groeiende erkenning van cryptocurrencies binnen het regulatoire kader.

Cruciale mijlpaal is bereikt

Op 16 augustus, bij de onthulling van dit nieuws, benadrukte Coinbase dat het nu formeel de bevoegdheid heeft om te opereren als een Futures Commission Merchant (FCM)-platform.

Met deze goedkeuring krijgt Coinbase de mogelijkheid om Bitcoin (BTC)- en Ethereum (ETH)-futurescontracten te lanceren via een derivatenbeurs die onder toezicht staat van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Coinbase verklaarde het volgende:

Dit is een cruciale mijlpaal die onze inzet bevestigt om een gereguleerd en conform bedrijf te runnen en het meest vertrouwde en veilige crypto-native platform voor onze klanten te zijn.

Nieuwe functie nog niet direct beschikbaar

Toch is volgens een webpagina van Coinbase’s cryptocurrency-futures, de nieuwe futures-handelsservice niet direct beschikbaar in de Verenigde Staten.

“Gereguleerde handel in futures in de VS komt eraan. Meld u aan om op de wachtlijst te komen en krijg vroege toegang”, aldus het bedrijf op de website.

In de aankondiging zei Coinbase dat de wereldwijde crypto-derivatenmarkt goed is voor 75% van het crypto-handelsvolume wereldwijd.

“De mogelijkheid om met marge te handelen, geeft klanten een hefboomwerking en toegang tot de cryptomarkt met minder investeringen vooraf dan traditionele spothandel”, voegde het bedrijf eraan toe.

Dit nieuws komt temidden van de voortdurende juridische confrontatie tussen Coinbase en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In het begin van juni spande de toezichthouder een rechtszaak aan tegen Coinbase, waarbij werd geclaimd dat de exchange lokale effectenwetten had overtreden door niet-geregistreerde effecten te verhandelen. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van de crypto-exchange zal zijn.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?