Coinbase
Exchange

Coinbase onthult ‘Base’: Nieuwe Layer-2 Blockchain

Op 9 augustus zal Coinbase (COIN) zijn layer-2 blockchain genaamd “Base”, gebouwd met Optimism’s OP Stack, beschikbaar stellen voor het publiek. Dit vormt het startsein voor de “Onchain Summer”, waarbij kunstenaars en ontwikkelaars hun creativiteit kunnen ontketenen door kunstwerken en applicaties te creëren op het Base-platform. Het is nu al mogelijk om financiering in Ether op Base te verkrijgen via het Coinbase Wallet X-account, zelfs voorafgaand aan de officiële lancering.

Coinbase opent “Base” layer-2 blockchain

Coinbase (COIN), de grootste beursgenoteerde cryptobeurs in de Verenigde Staten, heeft aangekondigd dat ze op 9 augustus Base zullen openstellen voor het publiek. Base is een layer-2 blockchain die is gebouwd met Optimism’s OP Stack. Deze blockchain werd eerder in juli al actief gemaakt voor ontwikkelaars, zodat zij applicaties konden testen op het nieuwe netwerk.

Vanaf de aangekondigde datum kunnen gebruikers hun ether (ETH) naar Base overzetten, zoals vermeld in een blogpost van Coinbase. De timing van deze aankondiging is niet toevallig, omdat Coinbase op het punt staat zijn tweede kwartaalcijfers bekend te maken. Tevens luidt deze aankondiging het begin in van de “Onchain Summer”, een reeks evenementen waarbij kunstenaars en ontwikkelaars de kans krijgen om creatieve werken te maken of applicaties te bouwen op Base.

Enkele opvallende deelnemende bedrijven aan dit initiatief zijn Coca-Cola (KO), het bekende gamingbedrijf Atari, en het platform voor niet-fungibele tokens, OpenSea.

Opvallend is ook dat het Coinbase Wallet X-account (voorheen bekend als het Twitter-account) heeft opgemerkt dat het al mogelijk is om ether te financieren op Base, zelfs voordat het publieke netwerk officieel toegankelijk wordt.

Opvallende prestaties en plannen van Coinbase en Andreessen Horowitz

In overeenstemming met gegevens van Dune betreft het afgelopen weekend een opmerkelijk bedrag van meer dan $68 miljoen aan ether dat werd overgebracht naar het netwerk, zoals voorheen gerapporteerd door CoinDesk.

Net als Coinbase heeft het toonaangevende durfkapitaalbedrijf, Andreessen Horowitz, dat bekendstaat als a16z, eveneens gebruik gemaakt van de OP Stack-technologie en is het van plan om zijn eigen layer-2 rollup, genaamd Magi, te lanceren.

Jesse Pollak, de visionaire geest achter Base en tevens hoofd protocollen bij Coinbase, benadrukte in een officieel persbericht naar CoinDesk: “Sinds de aankondiging van Base is onze missie glashelder en consequent gebleven: de volgende miljard gebruikers en de volgende miljoen ontwikkelaars aan het blockchain-ecosysteem toevoegen. Vandaag zijn we opgetogen om onze volgende grote stap in die spannende reis te onthullen.”

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Binance-wallet geeft op één dag bijna $1 miljoen uit aan ETH-gaskosten
Binance CEO weerlegt rapport over $250 miljoen lening aan BAM Management
Stanford gaat miljoenen aan crypto-donaties teruggeven aan FTX
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit