Exchange Nieuws

Coinbase Pro voegt Wrapped Bitcoin (WBTC) toe

De crypto exchange Coinbase heeft vandaag aangekondigd dat zijn pro vanaf maandag 19 oktober Wrapped Bitcoin of WBTC zal ondersteunen.


Coinbase Pro voegt WBTC toe

Coinbase Pro liet weten dat het maandag deposito’s van WBTC zou accepteren van Amerikaanse klanten. De handel begint op of na 20 oktober, als aan de liquiditeitsvoorwaarden is voldaan.” Het gaat live met twee koppelingen: WBTC-USD en WBTC-USD.

Als aan de liquiditeitsvoorwaarden is voldaan betekent dat Coinbase de munt alleen lanceert als genoeg mensen interesse tonen in de munt.

Het is onwaarschijnlijk dat dit een probleem zal zijn voor WBTC, een synthetische versie van Bitcoin die op Ethereum draait. Op dit moment bestaan er 105.132 Wrapped Bitcoin.


Over Wrapped Bitcoin

Halverwege juni begon het goed te lopen met Wrapped Bitcoin, toen investeerders hun activa begonnen in te zetten op Ethereum-gebaseerde DeFi protocollen. Deze protocollen bieden lucratieve rentetarieven.

WBTC, gestart door BitGo, Ren en Kyber, is de meest populaire synthetische versie van Bitcoin. Volgens een dashboard op Dune Analytics heeft het 73,7% van het marktaandeel.

Marktaandeel van synthetische Bitcoin – Afbeelding: Dune Analytics

De lancering van Coinbase Pro vindt plaats in vier fasen. De 4 fasen stellen Coinbase in staat om zijn orderboeken te vullen, zodat er genoeg geld is om een goed verloop te garanderen. Coinbase gaat alleen naar de volgende fase als de markt ‘gezond en ordelijk’ lijkt.

Coinbase heeft nog niet laten weten wanneer het te munt ook toe zal voegen aan haar normale platform genaamd Coinbase.com. “We zullen een aparte aankondiging doen als en wanneer deze ondersteuning wordt toegevoegd”, schreef het in de blogpost.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten