Cardano, Exchange

Coinbase registreert 114.9 miljoen aandelen voor beursnotatie

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft naar verluidt 114.850.769 reguliere aandelen geregistreerd in aanloop naar de notering op de Nasdaq-beurs. Deze aanvraag heeft de crypto exchange inmiddels ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).


Waarde geschat op $1 miljard

Afgelopen jaar werd al bekend dat Coinbase plannen had gemaakt om openbaar te gaan via een notering op de Nasdaq-beurs. Destijds had het crypto bedrijf tevens al voor het eerst de registratieformulieren die hiervoor nodig zijn ingediend bij de SEC. Het is echter geen vreemde gang van zaken dat hier nog enkele aanpassingen voor nodig zijn voordat de crypto exchange daadwerkelijk op de beurs kan worden genoteerd.

Doordat begin maart de pre-markt aandelen van het bedrijf naar $375 stegen, werd de waarde van het bedrijf geschat op zo’n $100 miljard. Het zou echter kunnen dat deze prijs een grote beweging maakt na de officiële notering. Inmiddels is dit bedrag gestegen van $375 per aandeel naar circa $445 per aandeel.


Gemiddelde prijs van $344 per aandeel

Volgens de ingediende aanvraag is de gemiddelde prijs per aandeel circa $344, waardoor de recente stijging wellicht nog niet volledig verwerkt is. De aanvraag stelt het volgende:

“Op basis van de informatie waarover wij beschikken, is de lage en hoge verkoopprijs per aandeel van gewone aandelen van klasse A en van gewone aandelen van klasse B (op basis van omgerekende waarde) voor dergelijke privétransacties tijdens het eerste kwartaal van 2021 (tot en met 15 maart 2021) waren respectievelijk $200,00 en $375,01. De naar volume gewogen gemiddelde prijs per aandeel voor het eerste kwartaal van 2021 (tot en met 15 maart 2021) bedroeg $343,58.”


Cardano toegevoegd op Coinbase Pro

Gisteren werd bekend dat Cardano (ADA) is toegevoegd aan het Coinbase Pro-platform. Ook is de cryptocurrency naar verluidt toegevoegd aan de Bloomberg Terminal. Dit heeft een positief effect gehad op de waarde van de altcoin, die in de afgelopen 24 uur met bijna 20% gestegen is. Hiermee zet het de stijging van gisteren voort. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.