Alpine Canada
Exchange, Regulatie

Coinbase VP: Canada kan een ‘wereldleider’ in crypto worden

Op 14 augustus heeft Coinbase, een platform voor het verhandelen van cryptocurrency, aangekondigd dat het zijn diensten voor Canadese gebruikers zal uitbreiden door samen te werken met de lokale financiële dienstverlener Peoples Trust Company.

Goede positie om wereldleider te worden

Coinbase heeft de mogelijkheid geïntegreerd voor al zijn gebruikers om geld te storten en op te nemen van hun accounts via de Interac e-Transfer-service. Volgens de exchange was deze functie de meest opgevraagde update door Canadese gebruikers sinds de lancering in het land eerder in augustus.

Nana Murugesan, vice-president voor internationale en zakelijke ontwikkeling bij Coinbase, gaf commentaar op de aantrekkingskracht van Canada in de crypto-industrie:

Canada is goed gepositioneerd om een wereldleider te zijn in de crypto-economie dankzij het hoge niveau van crypto-bewustzijn, een gepassioneerd lokaal technologie-ecosysteem en de vooruitgang naar een sterk regelgevingskader.

De volgende ‘diepgaande markt’

De crypto-exchange verklaarde ook dat het de Canadese markt beschouwt als de volgende “Diepgaande Markt” en verwees daarbij naar een onderzoek van de Ontario Securities Commission waaruit bleek dat meer dan 30% van de Canadezen verklaarde binnen een jaar crypto te zullen kopen.

Coinbase betreedt de Canadese cryptomarkt op een moment waarop zowel Binance als ByBit, 2 andere crypto-exchanges, het land hebben verlaten vanwege de strengere regelgeving die door lokale autoriteiten is ingevoerd.

De Canadian Securities Administrators hebben voorschriften geïmplementeerd die cryptocurrency-exchanges verplichten om zich aan te melden en te voldoen aan bepaalde vereisten, zelfs terwijl hun aanvragen nog in behandeling zijn. Volgens Bloomberg was Coinbase een van de 11 crypto-exchanges die zich in maart hebben aangemeld voor de zogenaamde “pre-clearance” regels.

Vertrek uit land niet in overweging

Coinbase heeft zijn uitbreiding naar Canada doorgezet te midden van voortdurende juridische geschillen met wetgevers in de Verenigde Staten.

Op 4 augustus heeft het bedrijf een verzoek ingediend om de voortgaande rechtszaak bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission te laten vallen.

Ondanks de juridische uitdagingen waarmee het bedrijf in de VS wordt geconfronteerd, heeft Brian Armstrong, CEO van Coinbase, vermoedelijk op 4 augustus verklaard dat een vertrek uit het land “op dit moment zelfs niet in overweging wordt genomen”.

Niettemin heeft Armstrong eerder ook aangegeven dat het hoofdkantoor van Coinbase buiten de VS zou kunnen worden verplaatst vanwege regelgeving die gunstiger is voor crypto.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?