onchain summer
Exchange

Coinbase’s Base-netwerk bereikt recordaantal actieve adressen

Het Base-netwerk, een layer-2-oplossing van de crypto-exchange Coinbase, heeft vorige week een nieuwe mijlpaal bereikt met ruim 4 miljoen actieve adressen. Dit werd bevestigd door Jesse Pollak, hoofd van Base, die gegevens van Dune Analytics deelde. Deze toename in actieve adressen vond plaats te midden van de voortzetting van de “Onchain Summer”-campagne, een evenement dat is ontworpen om de adoptie van het netwerk te bevorderen.

Stimuleren van Layer-2-netwerk

De “Onchain Summer”-campagne, die in 2023 voor het eerst werd gelanceerd, had als doel om het gebruik van het Layer-2-netwerk te stimuleren. Gedurende de maandlange campagne sloegen 268.000 wallets gezamenlijk meer dan 700.000 niet-fungibele tokens (NFT’s) op het netwerk. Bovendien werd er tijdens de promotieperiode meer dan €220 miljoen aan crypto overbrugd naar Base, waarbij dagelijks meer dan 130.000 unieke wallets gebruik maakten van het netwerk.

Vanwege het succes van vorig jaar heeft Base besloten om de zomercampagne in 2024 opnieuw te organiseren. Ontwikkelaars worden aangemoedigd om nieuwe toepassingen op de blockchain te bouwen, waarbij Base het evenement ziet als een kans om “onchain-creativiteit te ontketenen.” Het netwerk heeft 600 Ethereum, ter waarde van ongeveer €1,85 miljoen, gereserveerd voor beloningen voor degenen die deelnemen en bijdragen aan de ontwikkeling van het netwerk. Het evenement begon in juni en loopt tot augustus.

Samenwerking met AtariX

Tijdens de huidige campagne is Base een samenwerking aangegaan met AtariX, de Web3-divisie van de bekende videogameontwikkelaar Atari, om klassieke games naar de blockchain te brengen. Op 25 juli kondigde AtariX aan dat het een klassiek arcadespel naar het Base-netwerk zou brengen via een “onchain” arcade. Spelers moesten een NFT-pas aanschaffen om het spel te kunnen spelen en op het scorebord te komen.

Er is echter controverse ontstaan rondom het spel Asteroids, dat door Atari werd gelanceerd. Op 5 augustus beweerde Kautuk Kundan, oprichter en CEO van Stackr Labs, dat hij het spel had gehackt om aan te tonen dat het niet echt op de blockchain was gebaseerd. Kundan verklaarde dat hij en zijn team het klassement van het spel konden manipuleren zonder daadwerkelijk te spelen, wat volgens hem bewijst dat het spel niet volledig “onchain” is, ondanks de beweringen van Atari.

Exchange nieuws

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13