Exchange,

Coincheck voegt Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) toe aan over-the-counter handelspunt

Coincheck, de Japanse cryptocurrency exchange, heeft zijn eerste 2 altcoins toegevoegd aan zijn onlangs geïntroduceerde over-the-counter (OTC) handelsbureau. Hierdoor zijn Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) naast de Bitcoin (BTC) nu verhandelbaar op hun nieuwe platform.


Begonnen met BTC

Eerder deze maand begon Coincheck met zijn OTC-service. Het aanbod was echter minimaal; zo kon alleen Bitcoin worden aangeschaft. Door de 2 altcoins toe te voegen is het aanbod nu verdriedubbelt. Hierdoor wordt nu de top 3 grootste cryptocurrencies van het moment op het platform aangeboden.


Voordelig voor grootschalige handelaren

De OTC-service is vooral voordelig voor grootschalige handelaren. Dit vanwege de kostenbesparende opties die deze service met zich meebrengen en minder hindernissen hebben bij het aanschaffen van hun cryptocurrencies via de reguliere methoden. Veel van de grote exchanges bieden tegenwoordig zo’n dergelijk systeem aan die goed worden ontvangen.


In de toekomst wellicht meer cryptocurrencies

Coincheck laat weten dat het meer cryptocurrencies zal overwegen om toe te voegen. Hier ligt de prioriteit echter niet direct bij. Het is hierdoor onduidelijk op wat voor termijn er nieuwe altcoins kunnen worden verwacht.