Trading Graph
Blockchain

Coinshares: Crypto-investeringsproducten kennen de grootste instroom sinds juli

Volgens een recent verschenen rapport hebben beleggingsproducten gerelateerd aan digitale activa in de afgelopen week aanzienlijke kapitaalinstromen ervaren, en ze hebben het hoogste handelsvolume bereikt sinds juli 2023.

Instroom van $78 miljoen

CoinShares, een crypto-asset managementbedrijf, heeft op 9 oktober in zijn wekelijkse analyse gemeld dat crypto-investeringsproducten voor de tweede opeenvolgende week een totale instroom van $78 miljoen hebben gezien.

Bovendien rapporteerde CoinShares dat de handelsvolumes van crypto Exchange-Traded Products (ETP’s) in de afgelopen week met 37% zijn gestegen tot $1,1 miljard. Het handelsvolume van Bitcoin op vertrouwde beurzen is in dezelfde periode met 16% toegenomen, zoals vermeld in het rapport.

Solana, de achtste grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft zichzelf blijven profileren als de toonaangevende ‘altcoin’, met het hoogste wekelijkse instroomniveau sinds maart 2022. Op het moment van dit bericht is de waarde van de cryptocurrency ongeveer 14% gestegen ten opzichte van de afgelopen 30 dagen. Echter, volgens gegevens van CoinGecko blijft de koers nog steeds ongeveer 32% lager dan het niveau van een jaar geleden.

Niet alle crypto-investeringsproducten even populair

Ondanks de over het algemeen aanzienlijke groei van kapitaalinstromen in crypto-producten, hebben sommige prominente crypto-investeringsproducten een matiger ontvangst gehad. Ethereum futures Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, die voor het eerst op 2 oktober werden verhandeld, trokken in de eerste week slechts ongeveer $10 miljoen aan, wat wijst op een ‘beperkte interesse’, zoals CoinShares benadrukte.

Naast het analyseren van activa, heeft CoinShares ook gerapporteerd dat maar liefst 90% van alle kapitaalinstromen in crypto-activa afkomstig was uit Europa, terwijl de Verenigde Staten en Canada gezamenlijk slechts $9 miljoen aan kapitaalinstromen zagen.

Volgens de gegevens waren Duitsland en Zwitserland de voornaamste bijdragers aan de stijging van de kapitaalinstromen, met respectievelijk $37,3 miljoen en $31,3 miljoen aan instromingen. Samen waren deze twee landen verantwoordelijk voor 88% van alle kapitaalinstromen in crypto-activa producten in de afgelopen week.

Dit nieuws komt naar voren terwijl CoinShares werkt aan de uitbreiding van zijn activiteiten in de Verenigde Staten en in september 2023 zijn eerste aanbiedingen in het land introduceert. Het bedrijf heeft het volste vertrouwen in de Verenigde Staten als een wereldleider in de ontwikkeling en regulering van digitale activa.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%