wright
Regulatie

Craig Wright eist £911 miljard in nieuwe rechtszaak tegen Bitcoin Core-ontwikkelaars

Craig Wright, die al jaren beweert de bedenker van Bitcoin (Satoshi Nakamoto) te zijn, blijft zijn juridische strijd voortzetten ondanks meerdere verloren zaken. Recentelijk oordeelde een Britse rechter dat Wright niet de man achter Bitcoin is, maar dat weerhoudt hem er niet van om opnieuw een rechtszaak aan te spannen, dit keer tegen de Bitcoin Core-ontwikkelaars.

Wat drijft Craig Wright?

Eerder dit jaar oordeelde de rechter dat Wright niet de auteur is van de Bitcoin White Paper en riep hem op te stoppen met zijn eindeloze rechtszaken. Toch is hij opnieuw een zaak gestart, nu tegen de Bitcoin Core-ontwikkelaars. Wright beweert dat zij ten onrechte BTC presenteren als de originele Bitcoin, terwijl hij volhoudt dat Bitcoin SV (BSV) de enige echte versie is van Satoshi Nakamoto’s oorspronkelijke visie.

In zijn meest recente verloren zaak stelde de rechter vast dat Wright’s claims ongegrond waren en dat hij valse documenten had gebruikt om zijn beweringen te staven. De rechter ging zelfs zo ver om de zaak “een van de grootste fraudezaken” te noemen die de Britse rechtbanken ooit hadden gezien. Ondanks deze zware beschuldigingen blijft Wright doorgaan en eist hij nu een schadevergoeding van meer dan 911 miljard Britse pond. Hij baseert dit bedrag op het waardeverlies dat BSV volgens hem heeft geleden door de misleiding rondom BTC.

Weinig geloofwaardigheid overgebleven

Ondanks zijn enorme eisen lijkt vrijwel niemand Craig Wright nog serieus te nemen. De Bitcoin Core-ontwikkelaars krijgen opnieuw steun van COPA, de organisatie die eerder ook tegenover Wright stond. Zij voorspellen dat deze nieuwe rechtszaak net zo kansloos zal zijn als zijn eerdere pogingen. COPA benadrukt dat Wright’s nieuwste claims net zo absurd zijn als de vorige.

Wright blijft volhouden dat veranderingen zoals SegWit en Taproot, die door de Bitcoin Core-ontwikkelaars zijn doorgevoerd, afwijken van het oorspronkelijke Bitcoin-protocol. Hij beweert dat deze aanpassingen de publieke perceptie van Bitcoin hebben geschaad en de waarde van BSV hebben ondermijnd. Toch tonen de laatste woorden van Satoshi Nakamoto aan dat hij het project bewust overdroeg aan andere ontwikkelaars, wat juist de kracht van Bitcoin’s decentrale structuur onderstreept.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Kamala Harris’ kansen dalen na kritisch interview op Fox News
SEC’s beroep tegen Ripple betwist niet de status van XRP als geen effect
Juan Tacuri krijgt 20 jaar gevangenisstraf voor zijn rol in wereldwijd cryptocurrency Ponzi-schema
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk