wright
Bitcoin

Craig Wright wordt bevolen te verklaren dat hij niet de bedenker van Bitcoin is

Misschien zegt de naam Craig Wright je iets. Deze man beweert al jarenlang Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin (BTC), te zijn. Het was echter altijd vrij duidelijk dat hij niet Satoshi is. In maart werd dit nogmaals bevestigd toen Wright een rechtszaak verloor in de Britse Hoge Raad.

De rechter beval Wright zelfs om publiekelijk te verklaren dat hij niet Satoshi Nakamoto is. Volgens rechtbankdocumenten die zijn gedeeld door BitMex Research, moet Wright deze verklaring op zijn website, Twitter en Slack-kanalen plaatsen.

Walk of shame

De rechtbank oordeelde dat Wright “uitgebreid en herhaaldelijk heeft gelogen” en documenten heeft vervalst om zijn claim als Nakamoto te ondersteunen. Hierdoor heeft hij volgens de rechtbank “zeer ernstig misbruik” van het juridische systeem gemaakt.

Rechter Mellor, die zich over de zaak boog, verklaarde: “Ik beschouw een kennisgeving op zijn website alleen niet als voldoende, aangezien zijn primaire communicatiemiddel voor geïnteresseerden blijkbaar via X/Twitter of zijn Slack-kanalen is.”

Wright moet deze verklaring zes maanden lang ‘vastgepind’ houden op zijn website en sociale media, en drie maanden op zijn Slack-kanalen. Dit betekent een behoorlijke ‘walk of shame’ voor Wright.

Naast het publiekelijk erkennen dat hij niet Nakamoto is, moet Wright ook verklaren dat hij niet de auteur is van de Bitcoin-whitepaper, geen auteursrecht bezit, en niet de eerste versies van de Bitcoin-software heeft gemaakt. Bovendien mag hij in de toekomst geen rechtszaken meer starten op basis van deze valse claims.

Overwinning voor de waarheid

Wright’s juridische strijd tegen de Crypto Open Patent Alliance (COPA) en een groep Bitcoin Core-ontwikkelaars loopt sinds 2021. COPA noemt de uitspraak een “definitieve overwinning voor de waarheid”. Advocaten van Wright hebben nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Wie Satoshi Nakamoto werkelijk is, blijft een mysterie en zal waarschijnlijk voor altijd een raadsel blijven. In augustus 2008 registreerde Nakamoto de domeinnaam bitcoin.org en publiceerde twee maanden later het Bitcoin-whitepaper. De rest is geschiedenis.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?