Bitcoin Nieuws

Crash op komst? Investeerders sturen 138 duizend Bitcoin naar Binance

Investeerders sturen enorme aantallen Bitcoin naar Binance, de grootste crypto beurs van de wereld. Wat de reden is voor deze grootschalige bewegingen is onduidelijk. Wel doet de gigantische piek denken aan de cryptocrash die plaatsvond begin 2018.

Hoogste instroom naar exchanges sinds 2018

De ineenstorting van cryptobeurs FTX heeft voor extreem veel angst gezorgd onder crypto investeerders. En precies dit is de reden dat er paniekverkopen plaatsvinden deze week. Mensen zijn namelijk bang dat ook andere crypto gerelateerde bedrijven om zullen vallen.

De gegevens dat er enorme aantallen BTC naar Binance worden gestuurd zou een extra katalystor kunnen zijn voor onrust op de cryptomarkt. De beurs heeft namelijk zijn grootste dagelijkse instroom ooit gezien, wat kan wijzen op een grote verkoopgolf.

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt dat de huidige instroom voor vandaag, 18 november, op meer dan 138 duizend Bitcoin ligt.

Bitcoin exchange instroom

De instroom is de grootste sinds 30 november 2018. Op die datum stroomde er ook een enorm aantal BTC tokens naar exchanges toe. Twee weken later crashte de koers met meer dan 40 procent naar een dieptepunt van $3.100.

Maken we ons zorgen om niets?

Of we ons echt zo veel zorgen moeten maken over de grote instroom is niet helemaal duidelijk. Verschillende analisten vertellen namelijk dat de gigantische instroom eenvoudigweg een interne reorganisatie was, die geen verdere gevolgen zou hebben.

“Binance zag vandaag een grote instroom van 127.351 Bitcoins en een grote uitstroom van bijna 50.000 Bitcoins. On-chain verificatie laat zien dat deze in- en uitstromen worden georganiseerd door interne wallets, dit zijn overdrachten tussen cold wallets en wallets als bewijs van reserves (proof-of-reserve)”, verklaarde cryptocurrency-journalist Colin Wu.

Ook het feit dat crypto exchanges de afgelopen dagen een grote uitstroom hebben gezien, en Binance vandaag ineens een extreme instroom ziet lijkt te wijzen op transacties die door Binance zelf zijn gedaan. Het is namelijk heel onlogisch dat je de ene week een grote uitstroom ziet en dan een dag later plotseling een extreem grote instroom.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten