Bitcoin, BTC
Bitcoin

Cruciaal punt voor Bitcoin in de bullmarkt

De populaire on-chain analist Checkmate claimt dat Bitcoin op een cruciaal punt in de bullmarkt zit. Volgens de analist kan Bitcoin de transitie van de “enthousiaste bull” naar de “euforische bull” maken als het de all-time high weet te breken.

Op naar de euforische bull?

Met de “euforische bull” doelt Checkmate uiteraard op de periode waarin de Bitcoin koers bijna verticaal stijgt. In voorgaande bullmarkten gebeurde dat na het bereiken van een nieuwe all-time high.

“Het komt ook overeen met de MVRV-verhouding die boven 1 standaardafwijking komt, maar dat lukt bijna nooit tijdens de eerste poging”, aldus Checkmate.

In de bovenstaande grafiek zien we inderdaad dat Bitcoin meer dan één poging nodig heeft om uiteindelijk aan de parabolische fase van de bullmarkt te beginnen.

Het zou fantastisch zijn als we nu het vuurwerk krijgen waar iedereen in maart stiekem al op hoopte. Dat zou voor de miners ook niet slecht uitkomen, want die zitten na de halving nog maar met 50% van de omzet natuurlijk.

PlanB is extreem bullish

De Nederlandse analist PlanB is in ieder geval extreem bullish over Bitcoin en voorziet tijdens deze cyclus nog een koers van 477.665 dollar.

Dat hele specifieke getal komt natuurlijk uit zijn Stock-to-Flow model (S2F) rollen. Het model kijkt specifiek naar de impact van de Bitcoin halvings op de koers.

In principe vertelt het S2F model niet “waarom” de Bitcoin koers zou moeten stijgen. Het enige wat het meet is de relatieve schaarste van de asset en die zou je kunnen vergelijken met die van andere assets.

Als de Bitcoin koers opnieuw pompt na deze halving, dan zegt PlanB ook voldoende data te hebben om jou uit te leggen “waarom” Bitcoin pompt.

Dat kan dus nog weleens heel interessant worden de komende maanden. Wat denk jij? Gaat Bitcoin binnenkort weer aan een run omhoog beginnen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers naar $1 miljoen volgens analisten van Bernstein
Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt