Bitcoin stijgt
Bitcoin

Cruciale dag voor de Bitcoin koers

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe stelt dat vandaag een cruciale dag is voor de Bitcoin koers. Gisteren werd Bitcoin afgewezen rond de koers van 29.700 dollar en mede om die reden is vandaag een belangrijke dag voor de digitale munt. Vandaag komt verder ook de PCE Index binnen, een belangrijke inflatiemeter voor de Verenigde Staten.

“Als de cijfers goed zijn, dan blazen we door de 30.000 dollar heen, maar om dat voor elkaar te krijgen zou het mij niet verbazen als we eerst omlaag moeten”, aldus Van de Poppe.

Wat verwacht Van de Poppe?

Vooralsnog lijkt de analist uiterst optimistisch over de cijfers met betrekking tot de Amerikaanse economie. Het Amerikaanse bruto binnenlands product (BBP) is veel beter dan verwacht binnengekomen. “Het BBP is veel beter dan verwacht. Dat is geweldig. De ‘zachte landing’ lijkt zich te manifesteren. Als het BBP slechter was dan verwacht, dan waren de markten gedaald.

Bitcoin blijft stabiel en aandelen zijn stabiel. Nu moet de PCE Index nog beter dan verwacht binnenkomen en dan gaan we omhoog”, aldus de analist.

Alsnog verwacht Van de Poppe dat Bitcoin eerst een stapje terug moet zetten voordat we weer omhoog kunnen. “De open interesse klimt naar nieuwe hoogtepunten, de prijs stijgt langzaam, het lijkt erop dat we een slinger omlaag krijgen voordat we omhoog gaan. Als dat niet het geval is? Dan breken we de 29.700 dollar meteen en begint het feestje”, zo gaat Van de Poppe verder.

Bitcoin koers stagneert

Vooralsnog is het een saaie vrijdag voor Bitcoin. Op het moment van schrijven handelt de koers op 29.260 dollar en staat Bitcoin voor vandaag op een kleine daling van 0,44 procent. Wat dat betreft is het zeker nog niet gelukt om de grens van 29.700 dollar waar Van de Poppe zo naar kijkt te doorbreken.

Het lijkt dus wachten op de PCE Price Index, die voor 20.30u Nederlandse tijd op het programma staat. Wat dat betreft wordt het dus een laat feestje als de cijfers positief binnenkomen, zoals Van de Poppe lijkt te voorspellen.

Aan de andere kant is het gevaarlijk om zoveel gewicht te hangen aan een macro-economisch datapunt. De Bitcoin koers is namelijk afhankelijk van tal van factoren en het is lastig om stijgingen of dalingen te voorspellen op basis van één inflatiemeter, ook al is het de inflatiemeter waar de Federal Reserve zich op focust.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?