Bitcoin, BTC
Bitcoin

Cruciale week voor Bitcoin is begonnen

Bitcoin is sterk begonnen aan een mogelijk cruciale week voor de bullmarkt. Op het moment van schrijven noteert Bitcoin een stevige plus van ruim 1 procent, maar de komende dagen ligt de focus volledig op economische data uit de Verenigde Staten.

Na maanden van stijgende inflatie, waardoor de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen moest uitstellen, staat er deze week weer belangrijke inflatiedata op het programma.

Strenge Amerikaanse centrale bank en zwakke consument drukken de Bitcoin koers

De afgelopen weken spraken meerdere beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank zich uit over de macro-economische situatie in de Verenigde Staten. Over het algemeen kwamen zij tot de conclusie dat de rentes langer op dit verhoogde niveau moeten blijven.

Zo was er onder andere Mary Daly van de San Francisco tak van de Federal Reserve, die van mening is dat een verlenging van het strenge monetair beleid nodig is om de inflatie onder controle te houden.

Afgelopen week kwam daar nog wat extra ellende bij in de vorm van de Michigan Consumer Sentiment Index (MCSI) die bijna 10 punten lager uitviel dan verwacht. Dat geeft aan dat ook de Amerikaanse consument zich in toenemende mate zorgen maakt over de inflatie.

Hoewel dat op de korte termijn een slecht teken is, kan dat laatste weleens snellere renteverlagingen veroorzaken. De Amerikaanse consument hield de afgelopen maanden de economie overeind.

Als die straks wegvalt, omdat zij alles simpelweg niet meer kunnen betalen door de hoge inflatie, dan moet de Amerikaanse centrale bank wellicht ingrijpen met snelle(re) renteverlagingen.

Alle focus op komende woensdag

Voor nu ligt de focus van de markt vooral op woensdag. Dan krijgen we namelijk de nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) te horen.

De verwachting is dat we een stijging van 0,3% te zien krijgen van maand-op-maand. Dat levert op jaarbasis een inflatie van 3-4% op en dat is nog steeds veel te hoog voor de Amerikaanse centrale bank om de rentes te verlagen.

Wat dat betreft heeft Bitcoin echt lagere inflatiecijfers nodig om positieve koersactie te zien. Op dit moment is de situatie dusdanig dat er geen enkele reden is voor de Amerikaanse centrale bank om zomaar de rente te verlagen.

De bears lijken nog steeds in controle, maar dat zou met enkele verrassingen in de data deze week zomaar kunnen omslaan. Al lijkt dat op dit moment zeer onwaarschijnlijk, maar daarom zijn er ook verrassingen nodig.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten