Bitcoin, BTC
Bitcoin

Crypto: 425 Miljoen Gebruikers, maar Veiligheidszorgen Blijven

Volgens het Crypto Wealth Report van Henley & Partners, dat dinsdag is uitgebracht, zijn er wereldwijd 425 miljoen mensen die cryptovaluta bezitten. Dit kan variëren van Bitcoin tot een van de vele andere digitale valuta.

Populariteit onder Generatie Z, maar Gemengde Gevoelens over Rendement

Hoewel de hype rondom cryptovaluta misschien niet meer zo groot is als op het hoogtepunt van zijn populariteit, blijft het een veelvoorkomende investering. Uit eerder onderzoek van de CFA Institute en Financial Industry Regulatory Authority’s Investor Education Foundation bleek dat crypto’s vooral zeer populair waren onder mensen tussen de 18 en 25 jaar (Generatie Z).

De enquete toonde verder aan dat 75% van de Amerikanen niet zeker weet of het veilig is om in cryptovaluta te investeren. 45% van de ondervraagden gaf ook aan dat hun investeringen niet zo goed hadden gepresteerd als verwacht, terwijl slechts 15% zei dat het hun verwachtingen had overtroffen.

Miljonairs en Miljardairs in Crypto

Henley & Partners meldde verder dat er 88.200 mensen zijn die cryptovaluta bezitten ter waarde van minstens 1 miljoen dollar, wat minder dan 1% is van het totale aantal gebruikers. Ongeveer 40.500 van hen hebben hun investeringen in Bitcoin. Daarnaast zijn er maar 182 zogenaamde ‘centi-miljonairs’ die meer dan $100 miljoen aan cryptovaluta bezitten, en 22 mensen hebben bezittingen van minimaal 1 miljard dollar in crypto.

Crypto Adoptie Index

Als onderdeel van het rapport heeft Henley & Partners een Crypto Adoptie Index ontwikkeld die rekening houdt met verschillende factoren, zoals de publieke adoptie van crypto, de regelgevende omgeving en hoe crypto wordt belast. Singapore staat bovenaan de algemene index, gevolgd door Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten. De VS staat op plek 5 en Nederland staat op plek 11.

Zowel Singapore als de Verenigde Arabische Emiraten kregen hoge cijfers voor hun belastingvriendelijke houding ten opzichte van crypto-investeerders. De VS en Nederland scoorden echter veel lager in deze categorie.

Conclusie

Met 425 miljoen gebruikers wereldwijd blijft crypto populair, vooral onder Generatie Z. Echter, veiligheids- en rendementszorgen blijven bestaan. Terwijl miljonairs en miljardairs een kleine minderheid vormen, leidt Singapore in een nieuwe Crypto Adoptie Index.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit verwacht Jason Pizzino van Bitcoin in Q4 2023
Macro-investeerder Luke Gromen voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en goud
Bitcoin stijgt boven $28.000 en klaar voor bull run in Q4 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43