Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Crypto adoptiepercentages stijgen in India en Vietnam

Het afgelopen jaar is de adoptie van crypto valuta enorm gestegen in gemeenschappen over de hele wereld. De opkomst van zeer toegankelijke digitale trends zoals non-fungible tokens (NFT) zien een nieuwe golf aan investeerders. Volgens een Chainalysis rapport ziet de crypto adoptie van individuele investeerders de snelste groei in India en Vietnam.


Crypto-acceptatie neemt toe

Chainalysis gebruikte informatie van het handelsvolume van peer-to-peer (p2p) exchanges. Daaruit kon het concluderen dat de acceptatie van crypto valuta het afgelopen jaar met meer dan 881% is gestegen. Het data analysebedrijf merkte op dat zowel professionele als institutionele beleggers van cruciaal belang zijn voor de markt. Echter komt de grootste acceptatie van crypto van individuele particuliere beleggers.

Deze investeerders zijn geïnteresseerd in use-cases waarbij zowel transacties en spaargeld betrokken zijn, in plaats van handel en speculatie. Volgens de gegevens staan ​​India en Vietnam bovenaan de lijst van adoptie van crypto valuta door individuen. Zowel Pakistan als Oekraïne zagen ook een sterke groei van crypto adoptie door individuele investeerders.

Het rapport verwijst naar valuta devolutie als een van de redenen waarom deze specifieke landen aan de top zouden kunnen staan ​​voor crypto adoptie door individuele beleggers. Chainalysis gebruikt zijn Global Crypto Adoption Index, die 154 landen rangschikt op drie statistieken. Zowel China als de VS daalden een paar plaatsen op de index als gevolg van de daling van het peer-to-peer handelsvolume. Het rapport stelt het volgende:

“In opkomende markten wenden velen zich tot crypto valuta om hun spaargeld te behouden in het licht van valuta devaluatie, overmakingen te verzenden en te ontvangen en zakelijke transacties uit te voeren. Aan de andere kant is de adoptie in Noord-Amerika, West-Europa en Oost-Azië het afgelopen jaar grotendeels mogelijk gemaakt door institutionele investeringen.”


Crypto adoptie in India

Over het algemeen is dit jaar voor cryptocurrencies een voorspoedig jaar. Aangezien twee van de grootste crypto valuta’s, Bitcoin en Ethereum, hun waarde inmiddels vele malen hebben vermenigvuldigd.

India is een land met een goeie relatie met crypto. Aanvankelijk verbood het land crypto valuta’s in 2018, hoewel het Hooggerechtshof dat in 2020 te niet deed. Het afgelopen jaar werd het wetsvoorstel opnieuw beoordeeld. En een maand later zei de Indiase regering dat ze een extra belasting van 18% overweegt op buitenlandse crypto exchanges.

Desalniettemin ziet het land veel activiteit van zowel individuele investeerders als grote cryptobedrijven. Vorige maand heeft Coinbase zijn nieuwe technische hub in India gelanceerd. Bovendien kreeg het land vorige week zijn eerste crypto unicorn. De Indiase beurs CoinDCX haalde $90 miljoen op, wat leidde tot een totale waarde van boven de 1 miljard dollar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten