ripple XRP token
Ripple

Crypto analist verwacht buitenaardse stijging XRP koers naar $227

Veel analisten zijn het erover eens dat er enorme potentie is voor XRP, zeker nu de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) grotendeels achter de rug lijkt.

Ripple, het bedrijf achter XRP, richt zich op een enorme markt: grensoverschrijdende betalingen. Als XRP erin slaagt deze markt te domineren, kan de waarde van de token flink toenemen. Volgens de gerenommeerde crypto-analist CryptoBull zou de XRP-koers zelfs kunnen stijgen tot $227, gebaseerd op zowel technische als historische patronen.

Een XRP koers van $227?

De analist merkt op dat XRP een grote symmetrische driehoek heeft gevormd in de prijsgrafiek, een patroon dat vaak wijst op een op handen zijnde prijsuitbraak. Volgens hem werd dit patroon voor het eerst gesignaleerd in 2013, waarna het leidde tot een parabolische stijging in 2017.

In die periode steeg de waarde van XRP van een dieptepunt van $0,003 naar een piek van $3,40, een indrukwekkende groei van meer dan 113.000%.

Sinds de piek in januari 2018 heeft XRP opnieuw een symmetrische driehoek gevormd, die nu al meer dan 80 maanden intact is, aldus CryptoBull. Hij vertelt dat mede daarom dat een nieuwe uitbraak op korte termijn waarschijnlijk is.

Als deze uitbraak vergelijkbaar is met die van 2017, zou de koers van XRP volgens hem zelfs $227 kunnen bereiken, een stijging van meer dan 42.000% ten opzichte van de huidige waarde.

Is dit wel realistisch?

Hoewel CryptoBull’s voorspelling bijzonder optimistisch is, moeten we deze met enige voorzichtigheid benaderen. Een dergelijke prijsstijging zou de totale marktkapitalisatie van XRP naar bijna $13 biljoen brengen.

Dit is aanzienlijk hoger dan de huidige totale waarde van de cryptomarkt, die rond de $2 biljoen ligt, waarvan Bitcoin (BTC) het grootste deel in beslag neemt. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat XRP deze hoogte snel zal bereiken.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten