cardano, ada
Cardano

Crypto analist voorspelt: Cardano koers gaat met 1000% stijgen naar $4,29

De bekende crypto-influencer en YouTuber Max Maher is zeer optimistisch over Cardano (ADA). Hij verwacht dat de digitale munt op het punt staat om een grote koersstijging te maken, mogelijk zelfs tot 1.000 procent.

In een recente video gaf Maher aan dat, ondanks de veelbelovende technologie achter Cardano, de cryptomunt sinds 2022 teleurstellende prestaties heeft geleverd. Hierdoor hebben velen Cardano afgeschreven, maar volgens Maher is dit onterecht.

Redenen voor de achterblijvende prestaties van Cardano

Wanneer we de prestaties van Cardano vergelijken met die van concurrenten zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL), valt op dat Cardano achterblijft. In 2024 boekten ETH en SOL aanzienlijke winsten, met stijgingen van respectievelijk 20,7% en 52,4%. Daarentegen daalde ADA met 34,3%.

Volgens Maher zijn er drie belangrijke redenen voor deze tegenvallende prestaties.

Ten eerste ontbreekt er op dit moment een duidelijk en overtuigend verhaal achter Cardano. Ethereum profiteerde bijvoorbeeld van de positieve verwachtingen rond een mogelijke Amerikaanse spot exchange-traded fund (ETF), terwijl Solana veel voordeel haalde uit de toenemende populariteit van memecoins.

Daarnaast wijst Maher erop dat de kernwaarden van Cardano voor veel investeerders moeilijk te begrijpen zijn, wat de adoptie van het netwerk belemmert.

Tot slot merkt de YouTuber op dat er in de eerste helft van 2024 een gebrek aan betrokkenheid binnen de community was, wat leidde tot weinig promotie van het project.

Hoe Cardano met 1000% kan stijgen

Volgens analist Max Maher kan Cardano (ADA) met 1.000% stijgen door een verandering in de perceptie van investeerders en een toename van het positieve sentiment binnen de gemeenschap. Maher benadrukt dat crypto werkt als een self-fulfilling prophecy: als investeerders enthousiast worden over Cardano en dit enthousiasme delen, zal de hype toenemen en daarmee ook de waarde van de munt.

Maher vertelt dat hij al een verschuiving in het sentiment opmerkt, wat suggereert dat als de gemeenschap zich meer richt op de sterke punten van Cardano, het vertrouwen in het project kan toenemen en de adoptie kan worden bevorderd.

Daarnaast wijst Maher op de opkomst van memecoins binnen het Cardano-ecosysteem, zoals Snek (SNEK) en Nike (NIKE), die de populariteit en betrokkenheid van gebruikers verder kunnen vergroten. Door deze factoren samen ziet Maher een groot potentieel voor een aanzienlijke prijsstijging van Cardano.

Cardano overtreft Ethereum in ontwikkelingsactiviteit

Ondanks de recente teleurstellende koersprestaties van Cardano heeft het platform Ethereum ingehaald wat betreft ontwikkelingsactiviteit. Volgens het blockchain-analyseplatform Santiment blijkt uit een analyse van GitHub-activiteit in de afgelopen 30 dagen dat Cardano nu bovenaan staat.

Deze toename in ontwikkelingsactiviteit is te danken aan lopende projecten zoals de Chang hard fork en de Hydra upgrade, die gericht zijn op het verbeteren van Cardano’s beveiliging en schaalbaarheid. Ondertussen is Ethereum in deze ranglijst gezakt naar de negende plaats.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Cardano of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Cardano nieuws

Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
XRP of Cardano: Welke cryptomunt gaat beter presteren volgens ChatGPT?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag