Solana, SOL
Solana

Crypto analist voorspelt: Solana is klaar voor een gigantische prijsstijging

Het Solana (SOL) netwerk staat mogelijk voor een explosieve rally, als we de crypto-analist Dan Smith mogen geloven. Op social media deelde Smith zijn visie dat SOL op verschillende metrics Ethereum (ETH) deze week nog kan overtreffen.

Dit is een opmerkelijke uitspraak, vooral omdat de marktwaarde van Ethereum nog steeds bijna zes keer hoger is dan die van Solana.

Smith baseert zijn voorspelling op on-chain gegevens van beide projecten. Hij kijkt daarbij naar de kosten van verwerkte transacties en de MEV-metriek (Maximal Extractable Value). Deze laatste geeft aan hoeveel miners maximaal kunnen verdienen op de blockchain. Door deze MEV-waarde te analyseren, kunnen experts beoordelen of een netwerk over- of ondergewaardeerd is.

Solana nadert Ethereum in verwerkte transactiekosten

Op basis van on-chain data merkt Dan Smith op dat de verwerkte transactiekosten op het Solana-netwerk steeds dichter in de buurt komen van die van Ethereum. Op 7 mei verwerkte het Ethereum-netwerk $2,8 miljoen aan transactiekosten, terwijl Solana $1,6 miljoen verwerkte. Nog nooit eerder in de geschiedenis van het Solana-netwerk kwamen de transactiekosten zo dicht bij die van Ethereum, ondanks dat de marktwaarde van Ethereum nog altijd zes keer hoger is dan die van Solana.

De reden hiervoor is de afname in verwerkte transacties op het Ethereum-netwerk. Smith verwacht dat Solana zelfs deze week Ethereum kan overstijgen in totaal verwerkte transactiekosten.

Kritiek op analyse van Smith

Analisten uiten echter kritiek op Smith’s analyse. Volgens critici is de afname in het aantal transacties op het Ethereum-netwerk grotendeels te wijten aan het succes van layer-2-protocollen. Deze netwerken, gebouwd bovenop Ethereum, kunnen transacties veel efficiënter verwerken, waardoor ze niet op layer-1 worden geregistreerd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten