Ripple, xrp
Ripple

Crypto Analist Voorspelt: XRP Zal in Vijf Maanden Tijd Stijgen naar 6 dollar

In een opmerkelijke prognose suggereert marktanalist CoinsKid dat de prijs van XRP tegen het einde van het jaar tot wel $6 zou kunnen stijgen. Deze voorspelling, gebaseerd op historische patronen, omvat echter een cruciale nuance: voorafgaand aan deze aanzienlijke opleving, verwacht CoinsKid dat de prijs van de cryptomunt eerst wellicht een dalende trend zal vertonen.

Mogelijke prijsdaling voor XRP

Na de recente piek in de XRP-markt naar $0,93, lijkt de markt te aarzelen over de volgende stap. In deze context van heersende onzekerheid voorspelt CoinsKid een mogelijke daling van de XRP-prijs naar $0,54, alvorens een sterke opleving naar $6 tegen het eind van het jaar plaatsvindt.

CoinsKid’s prijsvoorspelling, die recentelijk werd gepubliceerd, is gebaseerd op historische prijspatronen van XRP. Hij wijst op gegevens uit een weekgrafiek, die de prijsschommelingen van XRP in 2020 laten zien. Volgens CoinsKid lijkt de cryptomunt zich op te maken om dit jaar een vergelijkbaar patroon te volgen.

In november 2020 steeg de XRP-prijs met 219%, van een dieptepunt van $0,2453 tot een hoogtepunt van $0,7841 aan het eind van de maand. Na deze opmerkelijke rally ondervond XRP echter sterke weerstand, resulterend in periodieke dalingen gedurende de volgende vijf weken. Tegen het einde van december 2020 zakte de prijs tot een dieptepunt van $0,1729, mede door de start van de SEC-rechtszaak op 22 december 2020.

Desondanks maakte XRP een comeback, resulterend in een indrukwekkende piek van $1,9695 in april 2021. Dit vertegenwoordigde een stijging van 1,039% ten opzichte van het dieptepunt van december 2020.

XRP volgt historisch prijspatroon

CoinsKid ziet een parallelliteit tussen de huidige situatie van XRP en de prijsontwikkeling van november 2020 tot april 2021. XRP is volgens hem al begonnen aan een eerste rally op 13 juli, na de uitspraak van rechter Analisa Torres in de SEC-rechtszaak.

Hoewel XRP steeg tot $0,9380, ontmoette het weerstand in dit prijsgebied. Op dit moment wordt XRP verhandeld op $0,7310, een daling van 22% ten opzichte van de piek van $0,9380. De munt toont geen aanwijzingen voor een aanstaande opleving, waardoor marktwaarnemers vermoeden dat de rally ten einde is.

Volgens CoinsKid kan de prijs van XRP echter nog verder dalen. Hij baseert deze aanname op een A, B, C correctiegolfpatroon en voorspelt een minimumkoers van $0,5401.

CoinsKid verwacht dat de volgende rally van XRP zal stijgen tot de piek van $1,9 van april 2021. Hierbij zou de munt weerstand kunnen ondervinden. Wanneer deze weerstand echter wordt doorbroken, zou de prijs tegen het einde van dit jaar kunnen stijgen tot $6, wat een stijging van 720% zou betekenen, nog steeds minder dan de rally van 2021.

CoinsKid merkt op dat de US Dollar Index (DXY) momenteel oververkocht is en verwacht dat de dollar in de komende weken zal herstellen. Volgens hem zou dit de verwachte correctie voor XRP en andere cryptomunten in gang kunnen zetten. Momenteel wordt XRP verhandeld voor $0,7310, een daling van 1,62% in de afgelopen 24 uur.

Conclusie

In conclusie, voorspelt marktanalist CoinsKid een potentieel dubbelzijdig pad voor XRP. Hij suggereert dat de munt eerst een mogelijke prijsdaling zou kunnen ondergaan, gevolgd door een indrukwekkende rally tot wel $6 per stuk tegen het einde van het jaar. Deze prognose, gebaseerd op eerdere prijspatronen en markttrends, onderstreept de volatiliteit en de mogelijke beloning van investeringen in de cryptomarkt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?