crypto crash
Bitcoin

Crypto analist waarschuwt: Bitcoin koers kan dalen tot onder $49.000

Na een sterke koersstijging in de afgelopen weken lijkt Bitcoin (BTC) zich nu te stabiliseren. De digitale munt slaagt er vooralsnog niet in om zijn lokale hoogtepunt van $69.000, bereikt op 21 oktober, te doorbreken. Dit zou voorlopig wel eens de hoogste waardering kunnen zijn die we de komende tijd zien.

De bekende crypto-analist Credible Crypto is kritisch over de huidige marktdynamiek en waarschuwt voor een mogelijke forse correctie.

Vooruitzichten volgens Credible Crypto

Volgens Credible Crypto kan Bitcoin eerst nog een korte stijging richting $68.000 doormaken, voordat het te maken krijgt met sterke weerstand. Zodra deze weerstand in beeld komt, voorspelt hij een daling naar $61.000, wat hij de “laatste verdedigingslinie” voor de bulls noemt – de kopers die verdere koersdalingen proberen tegen te houden.

Als dit niveau niet standhoudt, waarschuwt de analist dat BTC mogelijk verder kan dalen tot onder de $49.000. Een dergelijke daling zou een verlies van meer dan 27% betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Andere belangrijke niveaus

Keith Alan, mede-oprichter van Material Indicators, sluit zich aan bij de analyse van Credible Crypto. Hij benadrukt dat de bulls het 21-weekse voortschrijdend gemiddelde van $62.700 moeten verdedigen. Alan schat de weerstand iets hoger in dan Credible Crypto. Ook is het belangrijk dat het mid-cyclus hoogtepunt van 2021, rond $64.950, wordt doorbroken om verdere dalingen te voorkomen.

Lange termijn verwachtingen

Ondanks het bearish vooruitzicht op de korte termijn blijft Credible Crypto optimistisch over de lange termijn. Hij gelooft dat uiteindelijk een agressieve uitbraak naar boven zal plaatsvinden, aangedreven door een domino-effect van short liquidaties, waarbij handelaren gedwongen worden hun posities te sluiten. Zodra dit gebeurt, verwacht hij een explosieve stijging van de Bitcoin koers zonder terugval.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Microsoft aandeelhouders gaan stemmen over investeren in Bitcoin
Bitcoin koers stijgt na positieve economische cijfers uit Amerika
Bitcoin mining moeilijkheidsgraad bereikt recordhoogte: Wat betekent dit voor de winstgevendheid van miners?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk