Bitcoin up
Bitcoin

Crypto analist Willy Woo: Bitcoin koers kan naar 700 duizend dollar stijgen

De Bitcoin-koers heeft al maanden moeite om boven het niveau van $70.000 te blijven. Dit weerhoudt analisten echter niet van speculaties over de toekomstige waarde van Bitcoin.

De bekende Bitcoin-analist Willy Woo heeft berekend dat Bitcoin een prijs van meer dan $700.000 zou kunnen bereiken, mits financiële instellingen de adoptie van Bitcoin blijven stimuleren.

Adoptie is cruciaal

De voorspelling van $700.000 is gebaseerd op een veronderstelde portefeuilleverdeling van 3 procent. Willy Woo verklaarde op 1 augustus in een bericht op X:

“BTC Fidelity beveelt, zelfs in deze vroege fase van een assetklasse, een toewijzing van 1-3 procent aan voor Bitcoin aan. Dit is terwijl we cijfers zo hoog als 85 procent van BlackRock hebben gezien. Als we 3 procent als een redelijke toewijzing aannemen, dan is de ondergrens van de waardering $700.000.”

Het bereiken van deze waarde is afhankelijk van de adoptie van Bitcoin als assetklasse onder de wereldbevolking. Momenteel ligt deze adoptie, na 15 jaar, op 4,7 procent. Woo stelt dat de adoptie van Bitcoin eerst de drempel van 16 procent moet overschrijden. Als de adoptie van Bitcoin een vergelijkbaar traject volgt als dat van het internet, zouden we momenteel aan de vooravond van een gigantische groei in adoptie kunnen staan.

Reden tot optimisme

Als we Willy Woo mogen geloven, is er op de lange termijn genoeg reden om hoopvol te zijn. Voorlopig heeft Bitcoin echter nog steeds moeite. Na een mislukte poging om het niveau van $70.000 te doorbreken, staat de koers op het moment van schrijven rond de $64.400.

Een van de redenen waarom Bitcoin het moeilijk heeft, zijn de vertragingen bij de instroom naar Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s. Op 31 juli zagen deze ETF’s een cumulatieve netto-uitstroom van meer dan $18,3 miljoen.

Als je denkt dat $700.000 per Bitcoin al een astronomisch bedrag is, dan zul je de voorspelling van MicroStrategy’s Michael Saylor interessant vinden. Op de Bitcoin Conferentie claimde Saylor dat BTC vóór 2045 een waarde van $13 miljoen per munt zou kunnen bereiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten