XRP, Ripple
Ripple

Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit

XRP staat mogelijk aan de vooravond van een explosieve koersstijging, volgens meerdere analisten. De technische grafiek van de munt toont een symmetrisch driehoekspatroon op de 2-maandelijkse grafiek, een ontwikkeling die al sinds april 2021 bezig is. Crypto-analist Mikybull Crypto noemt deze formatie “een van de meest bullish grafieken die er is,” wat speculatie aanwakkert over een forse opwaartse doorbraak.

De kracht van het symmetrische driehoekspatroon

Hoewel een symmetrisch driehoekspatroon op zichzelf niet direct bullish of bearish is, duidt het vaak op een periode van marktbesluiteloosheid, waarbij kopers en verkopers in balans zijn. Zodra dit patroon echter wordt doorbroken, kan het leiden tot aanzienlijke prijsbewegingen, zowel naar boven als naar beneden.

Om beter in te schatten wat een uitbraak kan betekenen, kunnen we terugkijken naar een vergelijkbaar patroon tussen december 2013 en februari 2017. Toen resulteerde de doorbraak van dit driehoekspatroon in een explosieve stijging van meer dan 60.000%, met als hoogtepunt een all-time high (ATH) van $3,40.

Een andere cruciale indicator

Een andere cruciale indicator is de Williams Percentage Range (Williams %R), die de afstand meet tussen de huidige prijs en het hoogste punt binnen een bepaalde periode. De indicator nadert momenteel opnieuw overkochte niveaus. Historisch gezien hebben pieken in de Williams %R geleid tot grote prijsstijgingen, zoals tijdens de rally van 2017.

XRP koersverwachtingen

Op basis van historische patronen is er een aanzienlijke kans dat XRP een opwaartse doorbraak gaat maken en richting nieuwe hoogtes beweegt. Een stijging voorbij de oude ATH zou een koersstijging van bijna 500% betekenen. Bovendien, nu de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bijna achter de rug is, lijkt de weg vrij voor XRP om zelfs nog hogere niveaus te bereiken.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’