ripple XRP token
Ripple

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom

Max, de oprichter van Because Bitcoin en een invloedrijke stem in de cryptowereld, heeft onlangs voor verrassingen gezorgd binnen de XRP-gemeenschap. In een post op X onthulde hij dat hij, tegen zijn eigen verwachtingen in, een aanzienlijke hoeveelheid XRP heeft gekocht.

Hoewel Max eerder nooit van plan was XRP te kopen, ziet hij nu veel potentie in de technische grafiek van de munt, wat zijn beslissing heeft beïnvloed.

Reacties uit de community

De aankondiging van Max verspreidde zich snel binnen de XRP-gemeenschap en werd positief ontvangen door verschillende bekende cryptofiguren, waaronder Cryptoinsightuk. Ook Jackis reageerde op de post en verklaarde dat hij Max had aangemoedigd om XRP te kopen.

De reacties op Max’ aankoop varieerden echter. Eén gebruiker reageerde sarcastisch: “Natuurlijk koop je het nu, omdat je ziet dat de wereld overstapt op CBDC’s. Je had het zeven jaar geleden moeten kopen.”

Hoewel de opmerking bedoeld was als kritiek, klopt het niet helemaal. Zeven jaar geleden stond de koers van XRP namelijk hoger dan vandaag. Toch raakt de opmerking een kern van waarheid: er is groeiende interesse in XRP als alternatief voor SWIFT en mogelijk als basisvaluta voor CBDC’s.

Een ander lid was directer en schreef: “BTC < XRP. Altijd zo geweest. Opslag van waarde doet niets, en het is traag.” Hiermee beweerde deze XRP-fan dat XRP, met zijn snellere en efficiëntere transacties, een betere keuze is dan Bitcoin.

Ripple blijft groeien

Max gaf aan dat zijn beslissing vooral gebaseerd is op de technische grafiek van XRP. Wat precies zo bullish is aan de grafiek heeft hij nog niet volledig toegelicht. In zijn X-post liet Max wel weten bezig te zijn met een video waarin hij zijn technische analyse voor XRP zal uitleggen.

Zijn stap richting XRP zou andere investeerders kunnen aansporen om ook in deze munt te investeren, vooral nu de vooruitzichten voor 2025 steeds positiever lijken. Ripple is bezig om, na jaren van juridische onzekerheid, een grote speler te worden in de financiële wereld. Ook de koers van XRP presteert goed: sinds het begin van het derde kwartaal heeft XRP van alle grote crypto-assets de grootste winst geboekt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins