Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Crypto-exchange BitBay heeft 2e ongeplande uitval van het jaar

BitBay, de cryptocurrency exchange uit Estland, is gisteren plotseling circa 2 uur offline gegaan, zonder toelichting. Dit is hiermee de tweede keer dat dit in 2020 heeft plaatsgevonden bij de exchange.


Bijna 2 uur plotseling offline

Het bedrijf maakte dit zelf bekend via het sociale netwerk van Twitter. Naar verluidt ging het platform van de exchange om 16:28 (UTC) plotseling offline. Het duurde vervolgens bijna 2 uur, tot 18:10 (UTC) voordat de handel op het platform weer hervat kon worden.

In de tussentijd kwam het bedrijf met een update waarin duidelijk werd dat zij het platform allereerst wouden herstarten zonder de mogelijkheid tot transactieverwerking. Hierdoor konden gebruikers nog niet direct handelen toen het platform weer bereikbaar was. Gebruikers kregen vervolgens circa 30 minuten de tijd om al hun transacties, wanneer gewenst, te cancelen. Naar verluidt heeft het BitPay-platform ruim 800.000 gebruikers wereldwijd.


Eerdere ongeval van dit jaar

In maart van dit jaar vond er een soortgelijk ongeval plaats. Gebruikers konden toen voor ongeveer 18 uur niet handelen. Destijds lag het probleem volgens de crypto-exchange echter bij hun externe serviceprovider, want zij hadden te kampen met een netwerkprobleem. Alhoewel dit keer niet verteld is wat het probleem precies was, zou het kunnen dat het ook hiermee te maken had.

Alhoewel gebruikers dit maal minder bezorgd waren over de (korte) uitval van het platform dan in maart, kreeg de exchange toch de nodige kritiek over zich heen. “Spelen jullie met de emoties van jullie investeerders” zei een Twitteraar. “Het werkt nog steeds niet” gaf hij aan.

Op BitPay worden jaarlijks circa 547.000 Bitcoins (BTC) verhandeld. Momenteel heeft dat een waarde van circa $6.4 miljard (€5.43 miljard), of circa 1.8% van de huidige crypto marktkapitalisatie.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten